Beograd banner 03

Elektro-rok na Shlep-u

Prva linija beogradskih muzičara koji kombinuju elektronsku muziku sa rok senzibilitetom nastupiće uživo u petak, 26. jula u okviru četvrte večeri Vračar Rocks Summer Jam! serijala u klubu Shlep (ispod Brankovog mosta).

Grupa Beograd, Xanax, Minilinija ,MKDSL (live), i Rahmanee pripremili su šestočasovnu zabavu na mestu sa najlepšim pogledom na Beograd. Klub se otvara u 22h i ulaznice se mogu nabaviti na vratima kluba po ceni od samo 300 dinara.

Grupa Beograd je pionir YU elektro zvuka osamdesetih koja je nastala u periodu novog talasa. Hit numera “TV” sa prvog singla je probila led za album Remek Depo, prvi album elektronske muzike na prostoru Jugoslavije, koji je izdat davne 1982. godine. Sa tog albuma su se izdvojile numere Kontrolori i Opasne Igre koje su se nasle na prvom mestu mnogih radio i TV top lista. Grupa se posle albuma rasformirala i članovi su krenuli da rade sa drugim grupama od kojih su najpoznatije DuDuA, Bebi Dol, Džakarta i Laki Pingvini, nastavljaljući da šire uticaje na muzičku scenu osamdesetih.

Zahvaljujući socijalnim mrežama originalni članovi grupe Dejan Stanisavljević i Milan Bubalo su opet počeli da saradjuju a zatim se ta saradnja proširila i na muzičare mladje generacije, što je dovelo do saradnje sa grupama Xanax, Svi Na Pod, Dža ili Bu i drugima, te do ideje da se grupa Beograd ponovo okupi u novoj postavi.

Xanax je beogradski bend koji je koncertno aktivan od 2009. Bend je u maju mesecu 2012. izdao svoj debi album pod nazivom “Ispod Površine”, a koncertna promocija albuma održana je u Beogradskom Domu omladine. Bend je do sada svirao u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Banjaluci, Doboju, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, na Šabackom letnjem festivalu,a leta 2011. je nastupio je i na festivalima u Rusiji (Avant music festival Moskva, Petrograd), Mađarskoj i Poljskoj.

MINILINIJA je elektronska supergrupa koju čine: EX YU ROY, aka Dejan Vučetić (Darkwood Dub), EX ROBOT, aka Vladimir Ðordević (Lira Vega, Neočekivana Sila), KAPETAN MEBLŠTOF, aka Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana Sila,Veliki Prezir), i DA KILLA, aka Radan Ðordević (DJ Rahmanee).

MKDSL, poznati beogradski DJ i producent, predstavice svoj novi live act a za dobar provod do svitanja biće zadužen Rahmanee.