20130703 IMG 3510

Argentinski tango na BELEF-u

Tango ples, muzika, moda i javni čas argentinskog folklora preneli su Beograđanima duh daleke Argentine sinoć, 3. jula u dvorištu Pete gimnazije. U argentinskom tangu moći ćete da uživate i večeras na BELEF-u.

Dvodnevni festival “Belgrade Tango Encuentro”, posvećen tango plesu i argentinskoj kulturi, počeo je sinoć na BELEF-u.

Festival je otvorio nastup beogradskog kvarteta “Tanguango”. Uz kompozicije tradicionalne tango muzike, u izvođenju ovih pet mladih muzičarki, plesala su četiri para iz organizacije “Institut Tango Natural”.

Tanguango kvartet; foto: Tijana Janković
Tanguango kvartet; foto: Tijana Janković

Osnivač i glavni trener ITN-a Darko Dožić, pored toga što je igrao tango, publici je i govorio o lepoti ovog plesa. Tom prilikom, istakao je da tango pre svega društveni ples koji prikazuje čitavu paletu osećanja, a da to nije samo tužna misao koja se pleše, kako to obično kažu.

Plesni par ITN-a; foto: Tijana Janković
Plesni par ITN-a; foto: Tijana Janković

Posebnu atrakciju izazvao je javni čas argentinskog folklora – čakarere. Zvezde festivala, šarmantni par, Argentinac Ivan Terasas i Hrvatica Sara Grdan vrlo brzo su naučili zainteresovane prvim čakarere koracima. Oko tridesetak Beograđana je zaplesalo argentinski folklor, a među njima je bila i naša novinarka Sanja Rešćasnki.

Ivan i Sara - čakarere; foto Tijana Janković
Ivan i Sara – čakarera; foto Tijana Janković

Predstavljena je i tango moda, linija Tango Natural Fashion kreatorke Marine Mićanović.

Do ranih jutarnjih časova, prisutni su uživala u tango žurki na otvorenom, takozvanoj milongi i muzici Di Džej Sonje.

U bogatom festivalskom programu, tango organizacije Institut Tango Natural, Beograđani će moći da uživaju i večeras, 4. jula od 18:45 u dvorištu Pete gimnazije, potpuno besplatno i do ranih jutarnjih časova.