KSP 2

Drugo regionalno takmičenje u sinhronom i umetničkom plivanju


“Synchro Stars 2019”, regionalno takmičenje u sinhronom plivanju održaće se ove godine 14. aprila u SRC „Novi Beograd”. Osim plivačica uzrasta 8-10 godina i neafirmisani mladi plivači imaće priliku da nastupe i izvedu svoje koreografije u vodi. Domaćin je naš višestruko nagrađivani Klub za sinhrono plivanje “Novi Beograd”, a među takmičarima će se naći mališani 12 klubova iz Srbije, kao i gosti iz Slovenije, Bugarske, Hrvatske, Češke i Izraela. 

Gradski sekretarijat za sport i omladinu je, od ove godine, uvrstio takmičenje Synchro Stars na listu Manifestacija od značaja za grad.

Misija kluba za sinrono plivanje Novi Beograd je da pomogne razvoj sportskih, kreativnih i timskih sposobnosti devojčica, u dobi kada su izložene različitim uticajima sredine i brojnim medijskim sadržajima. 

„Krajem prošle godine CEPROM  (Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost)je objavio rezulatate istraživanja u kojima navodi da današnja deca provode pred ekranima u proseku 42 sata nedeljno. To je znatno više nego što provedu u školi i čak dva sata više nego što njihovi roditelji provedu na poslu. Zato je usvajanje zdravih navika i bavljenje sportom od velike važnosti za njihov psiho-fizički razvoj. To je i jedan od razloga iz kog smo prošle godine pokrenuli Synchro Stars. Takmičenje je okupilo više od 70 plivačica iz Srbije i regiona, a ove godine očekujemo  još veći broj učesnica“ – izjavila je  Olja Milićević Milivojević, predsednica Kluba za sinhrono plivanje Novi Beograd. 

Synchro Stars takmičenje se realizuje uz podršku Saveza za sinhrono plivanje Srbije, Saveza za sinhrono plivanje Beograda i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu pod pokroviteljstvom Grada Beograda.