ekv31

Deca iz vode i Srđan Žika Todorović sviraju EKV

Tradicionalni beogradski koncert i manifestaciju povodom 24. godišnjice smrti Milana Mladenovića, Deca iz vode / EKV tribute band project /sa gostima održaće 3. novembra u Dorćol Platzu.

Specijalni gost koncerta biće Srđan Žika Todorović, poznati glumac i nekadašnji  bubnjar EKV-a od 1987 do 1990 godine!

Žika je sa njima snimio dva studijska albuma “Ljubav” i “Par godina za nas”, a pesme Zemlja, Krug, Srce, Ljubav, Par godina za nas, Pored mene, Ljubav, 7 dana, Sihro su dominirale top listama i taj period se smatra najuspešnijim periodom u radu Ekatarine Velike. Pre toga je svirao u Disciplini Kičme, a muzičku karijeru počeo u nekoliko beogradskih novotalasnih grupa. Sa EKV-om je stekao punu afirmaciju i veliku popularnost. a nakon toga i povremene saradnje sa nekoliko grupa Partibrejkers, Električni Orgazam, Kazna za uši, Žika se posvećuje isključivo glumi i iza njega su brojne uspešne uloge i poznatim filmovima i serijama. Nakon pauze od preko dve decenije svi zaljubljenici u pesme EKV-a moći će da ga vide, čuje i pozdrave uživo!

Na repertoaru Dece iz vode su najveći hitovi i najbolje pesme sa svih albuma EKV-a, kao i prvenca Katarina II i najpoznatije pesme od Šarla Akrobate a Žika će sa njima odsvirati nekoliko pesama. Pored njega na koncertu će biti još nekoliko gostiju poznatih beogradskih muzičara.

Ceo projekat unazad tri godine beleži brojne i veoma posećene manifestacije širom Srbije i ex-YU od kojih je dosta bila i rasprodato. Od strane muzičke i stručne javnosti bend često dobija epitet kao najbolji i najverniji originalu EKV tribute koji je postojaoa u tome im pomažu i nekoliko bivših članova EKV.a sa kojim sarađuju i koji su im često gosti na koncertima.

Grupa deluje u okviru istoimenog udruženja koje okuplja veći broj umetnika raznih profesija sa celog ex-yu prostora koji rade nešto inspirisani EKV-om, pa će publika na video screenu moći da vidi i interesantne fotografije i video spotove urađene od strane web i video dizajnera članova udruženja. Pre početka koncerta biće emitovan i kratki tv film “Dečak iz vode” autora Marka Novičića u kojem se može čuti kako Cane, Koja i drugi poznati muzičari i ličnosti pričaju o Milanu Mladenoviću i periodu rada EKV-a i kakav je njegov značaj u muzici i društvu danas.

Ovo će biti šesti novembarski koncert zaredom Dece iz vode u Beogradu i posle Blue Moona (2013,2014), Mikser House-a (2015,2016) i Doma Omladine (2017) ove godine mesto okupljanja biće art district na Dorćolu.
Karte su u pretprodaji po ceni od 700 din u Dorćol Platzu (Dobračina 59 b), Felix Shopu (TC Sremska I sprat) i Yugovinyl store-u (Cetinjska 15). Sedam dana pre koncerta karte će biti 800 din, a ako ostane na dan koncerta biće 1000 din. Broj karata je ograničen.

Deca iz vode (udruženje ljubitelja i poštovalaca Milana Mladenovića i grupe EKV) poručuju: “Ovo je zemlja za nas, ovo je koncert za svu našu decu iz vode! Vidimo se 3. novembra u Dorćol Platzu ♥”