Brodvejski spektakl Viktor, Viktorija u PNT-u

Danas (11.03.) u Pozorištu na Terazijama održana je prva proba za novu predstavu – brodvejski spektakl “Viktor, Viktorija” u režiji Mihaila Vukobratovića. Premijera je planirana polovinom maja. Sredinom sledeće nedelje akteri predstave prelaze na scenu.

“Viktor, Viktorija” je brodvejski mjuzikl (premijerno izveden 1995. godine) rađen po istoimenom kultnom filmu iz 1982. godine sa Džuli Endrjuz u glavnoj ulozi..

Film je bio rimejk nemačke komedije “Viktor und Viktoria” (1933) na osnovu kog se Džuli i spremala za ulogu koja je obeležila njenu karijeru. Film je višestruko nagrađivan Zlatnim globusom, Oskarom, nagradom “Cezar”…

Brodvejski mjuzikl je sa velikim uspehom igran 734 puta, a 1996. godine je osvojio nagradu Tony i Drama desk award za najbolju žensku ulogu.

Priča se odvija u Parizu 1930. godine. U nemogućnosti da se zaposli i preživi u turobnim vremenima, talentovana operska pevačica Viktorija Grant spremna je da napravi velike compromise tako što počinje da nastupa u jednom klubu kao muškarac. Nastupajući kao Viktor, ona postaje poznata, uspešna i bogata; oseća slobodu i priznanje za sopstveni talenat kojima je dugo težila kao umetnik. Međutim, ubrzo biva rastrzana između sebe kao žene i svoje karijere, shvatajući da mora da bira…