sajam e1444396729140

60. Međunarodni beogradski sajam knjiga

60. jubilarni Međunarodni beogradski sajam knjiga održaće se od nedelje 25. oktobra do nedelje 1. novembra, od 10 do 21h na Beogradskom sajmu. Ovogodišnji Sajam knjiga, pod sloganom „Šta bi bilo da nije bilo“, traje osam dana.

Više od 450 izlagača iz Srbije i inostranstva prikazaće svoju  u halama 1, 1a, 2a, 2ce i 4.

Počasni gost 60. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga je Ruska Federacija.

Na svom štandu, koji će se nalaziti na počasnom mestu u hali 2a, Rusija će prezentovati svoje bogato kulturno i književno nasleđe i izdavačku produkciju.

Ruska Federacija će se predstaviti i kroz promocije i sajamske programe, učešćem poznatih autora, prevodilaca, izdavača, distributera,kroz izložbu, kao i organizacijom posebnog „okruglog stola“ o prevodilaštvu.

Osim Ruske Federacije, kao počasnog gosta, na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga će se predstaviti i izlagači iz: Francuske, BiH, Irana, Crne Gore, Republike Srpske, Japana, Belorusije, Hrvatske, Velike Britanije, Španije, Nemačke, Italije, Kine, Brazila, Angole, Indije i po prvi put Rumunije i Azerbejdžana.

U okviru pratećeg programa 60. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga biće po prvi put organizovan Festival stvaralaštva mladih autora na kome će se predstaviti dela iz likovne, muzičke, scenske i filmske umetnosti koja za temu imaju knjigu, a čiji su stvaraoci mlađi od 30. godina.

[su_box title=”Ulaznice” style=”soft” box_color=”#b8de61″ title_color=”#000000″] Cene ulaznica na 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga ostale su nepromenjene u odnosu na proteklih šest godina – pojedinačna ulaznica je 250 dinara, ulaznica za grupne posete je 150 dinara. Cena porodične ulaznice je 600 dinara.[/su_box]

Ponedeljak i utorak, 26. i 27. oktobar 2015. su dani za porodičnu posetu, kada će biti omogućeno da cela porodica sa jednom kupljenom porodičnom ulaznicom poseti manifestaciju.