005 SGI2 1 09528 00
Sleva na desno: kraljica Marija, princ Andrej, prestolonaslednik Petar, princ Tomislav i kralj Aleksandar Karađorđević. Dečak krajnje desno je Aleksandar, stariji sin kneza Pavla.

Snimci beogradskih fotoreportera 1930-1941

Muzej grada Beograda 15. oktobra od 19h obeležava Dan muzeja otvaranjem izložbe „Ogledalo istorije – snimci beogradskih fotoreportera 1930-1941.“ u izložbenom prostoru u Resavskoj 40b.

Na postavci će biti predstavljena bogata Zbirka fotografija Svetozara Grdijana koja se u Muzeju čuva od 1970. godine. Autor izložbe je Darko Ćirić, viši kustos.

Zahvaljujući, na prvom mestu Gradu Beogradu i Sekretarijatu za kulturu grada Beograda, zgrada Muzeja grada u Resavskoj 40b sve češće otvara vrata za izložbe i programe koji su prilagođeni uslovima izlaganja u ovom, po svemu, izuzetnom prostoru. Obeležavanjem Dana muzeja i postavkom izložbe „Ogledalo istorije“ Beograđani će biti u prilici da pored upoznavanja sa izgledom grada, ljudima i dešavanjima u Beogradu 30-tih godina prošlog veka, vide prostor u kome će biti smešten njihov muzej. Izložba će biti otvorena od 15. oktobra do 15. novembra 2015. uz mogućnost produženja ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Na otvaranju će govoriti gospodin Goran Vesić, gradski menadžer, Vladan Vukosavljević, sekretar za kulturu, Tatjana Korićanac, direktorka Muzeja grada Beograda, izložbu će svečano otvoriti gospođa Goranka Matić.

Izložbu prati bogato ilustorvan katalog, sa reprodukcijama fotografija iz Zbirke, autora Darka Ćirića.