nenad karlic 2
foto: Nenad Karlić

Posle 12 godina Jelena i Svetlana Proković – JSP na Beogradskoj nedelji mode

“Seekers/ Rule Breakers / Path Finders” revija koja je potvrdila kvalitet i inovativnost sestara Proković

Revija kojom je predstavljena najnovija kolekcija sestara Proković, “Seekers/ Rule Breakers / Path Finders”, potvrdila je kvalitet koji već više od 30 godina neguju ove dve dizajnerke, a inovativnost, koja je uvek sastavni deo njihovog rada, u kombinaciji sa kvalitetnim materijalima, izuzetnim krojevima i pratećim aksesoarom, ali i samom prezentacijom oduševila je ljubitelje mode sinoć, na drugoj večeri 54. Belgrade Fashion Week-a.

DJORDJE TOMIC8 Jsp JS Prokovic
foto: Đorđe Tomić

“Bilo je jako emotivno biti sa svim dragim ljudima ponovo uživo posle toliko godina i neizmerno hvala svima na podršci. Kolekcija nosi ime “Seekers/ Rule Breakers / Path Finders” zato što su to reči koje opisuju naš rad, a istovremeno i poruka da radoznalost, radost istraživanja i otkrivanja, čine život vredan življenja” – kaže Jelena Proković, koja već dugi niz godina živi i radi u Ljubljani.

Kolekcijom dominiraju odela muških krojeva, zatim haljine, suknje, pantalone, kaputi… Pored crne boje koja je uvek prisutna u JSP kolekcijama, dizajnerke uvode i boje i različite dezene, od senf žute, preko oker, maslinasto zelene, plave do roze. Kao i uvek, velika pažnja u njihovom radu polaže se na detalje i sam aksesoar, koji je takođe kreacija ovog sjajnog dizajnerskog tandema. 

nenad karlic 35
foto: Nenad Karlić

“Revije su za nas uvek bile, pre svega, potreba da podelimo ono što nam vizuelno trenutno okupira pažnju, a ne samo prikazivanje garderobe. Video, muzika, šminka, frizura, detalji stajlinga, atmosfera, jednako su bitni kao i garderoba i jednako uživamo baveći se svakim ponaosob” – izjavila je posle revije Svetlana Proković.

Podsećamo, prošle nedelje Jelena i Svetlana Proković odnele su glavnu - WOW nagradu  na Ljubljanskoj nedelji mode, upravo za ovu kolekciju, koja se po rečima članova žirija, nije istakla samo svojom estetikom, već je uspela da stvori zaokružen svet u kome se prepliću dizajn i narativna snaga.
nenad karlic 36
foto: Nenad Karlić

Kolekcija “Seekers/ Rule Breakers / Path Finders” je dostupna u Identity radnji u Eurocentru u Beogradu, kao i putem online shop-a na sajtu jspfashion.com i instagram stranici  @jspfashion.

JSP je modni brend pod kojim sestre Svetlana i Jelena Proković stvaraju već više od 20 godina, prepoznatljiv po specifičnom fokusu na ženstvenost, precizne krojeve i osoben stil, koji otelotvoruje etičku i održivu modu. Brend karakterišu izrada i jedinstvenost, nudeći ekskluzivne kolekcije snažne komercijalne atraktivnosti. Pored toga, JSP je jedinstven i po tome što svoju modu predstavlja na umetničke, teatralne i vizuelno efektne načine, sa konceptualnim revijama i izložbama koje se pamte.

Revija je realizovana uz podršku OTP banke sa svojom OTP Privilege ponudom namenjenom premijum klijentima.