Alisa u Zemlji cudaCinestar photo Royal Ballet Opera 03

„Alisa u Zemlji čuda“, kraljevski balet iz Londona

Uživo 15. oktobra u CineStar bioskopima u Srbiji

Veliko platno svaki put oduševljava kvalitetnim sadržajima koji se ne mogu gledati na malim ekranima, već jedino uživo u Londonu ili u CineStar bioskopima u Srbiji. Baletski spektakl „Alisa u Zemlji čuda“, kraljevskog baleta iz Londona „Royal Ballet & Opera” (ranije poznat kao “Royal Opera House”), biće izveden 15. oktobra sa početkom u 20.15 časova u prenosu uživo u CineStar bioskopima u Beogradu i Novom Sadu.   Kao i uvek kod prenosa opere i baleta, posle prvog čina, za gledaoce je spremno i penušavo vino.

Publika se spušta u zečju rupu u ovoj baletskoj adaptaciji poznate porodične priče Luisa Kerola. Omogućeno je putovanje kroz Zemlju čuda sa Alisom i upoznavanje mnoštva znatiželjnih likova u jedinstvenoj pozorišnoj interpretaciji reditelja Kristofera Vildona. Na zabavi u bašti jednog sunčanog popodneva, Alisa je iznenađena kada vidi prijatelja svojih roditelja Luisa Kerola kako se pretvara u belog zeca. Kada ga prati u zečiju rupu, događaji postaju sve čudniji i čudniji… Dok Alisa putuje kroz Zemlju čuda, sreće bezbroj čudnih stvorenja. Sa nogu je oborio šarmantni Žandar Srce, koji je u bekstvu zbog krađe torte. Konfuzija za konfuzijom… Tada se Alisa štrecnula i upitala da li je sve to bio san.

Alisa u Zemlji cudaCinestar baner

Ovaj baletski spektakl namenjen je za sve uzraste, dobio je odlične kritike nakon prvih izvođenja: „Divno ocenjena fantazija koja zasenjuje“ (Telegraf),  „Ekstravagantno, burno i zabavno“ (The Times), „Praznik vizuelnih uživanja“ (The Arts Desk).

Više detalja o predstavi i ulaznicama dostupno je na linku.