Светски дан наставника у Народном музеју Србије програм

Svetski dan nastavnika u Narodnom muzeju

U Narodnom muzeju Srbije će 3, 4. i 5. oktobra biti obeležen Svetski dan nastavnika. Tokom tri dana programa, Muzej će promovisati ponudu namenjenu nastavnicima za organizovane posete muzeju učenika osnovnih i srednjih škola, kao i dece predškolskog uzrasta. Promocija programa za školsku 2024/25. godinu namenjena je svim nastavnicima koji su zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama. Obuhvatiće prezentaciju ponude radionica i stručnih vođenja za sve obrazovne cikluse.

Pored promocije programa koji se održava uživo u muzeju, muzejski edukatori će predstaviti i aktivnosti koje se izvode onlajn, u okviru programa Narodni muzej na času i Muzej u gostima.

Posle promocije, zainteresovani će uz druženje u kafeu Narodnog muzeja Srbije.

Nastavnici će dobiti informacije o pogodnostima koje mogu da ostvare kada dolaze u naš muzej u privatnoj poseti.

Kako bi ostvarili pogodnosti, potrebno je da na uvid donesu ugovor o radu kojim će potvrditi da su zaposleni u školskoj ustanovi (original, fotokopiju ili fotografiju).

Učešće je besplatno.

Svi zainteresovani više informacija mogu da dobiju slanjem upita na adresu obrazovanje@narodnimuzej.rs.

Svake godine 5. oktobra obeležavamo Svetski dan nastavnika. Za radnike u prosveti – vaspitače, učitelje, nastavnike i profesore – pripremili smo program u Narodnom muzeju Srbije kojim ćemo obeležiti njihov dan. Tokom celog radnog dana muzeja, od 12 do 20 časova, održavaće se Dan otvorenih vrata za nastavnike, namenjen radnicima u prosveti iz obrazovnih ciklusa od predškolskog do srednjoškolskog obrazovanja. Na infopultu u Atrijumu muzeja nastavnici će moći da saznaju više o ponudi programa za učeničke posete Narodnom muzeju Srbije u školskoj 2024/25. godini. Tokom celog dana programe će držati muzejski edukatori Narodnog muzeja Srbije i saradnici na edukativnim programima: Ivana Janković, Ivana Minić, Miodrag Tomić, Mina Milović, Dena Babajić, Ivana Đerić (Institut za pedagoška istraživanja) i drugi.

U periodu od 13 do 14 časova aktivnošću “Šta mi to radimo u muzeju?” muzejski edukatori Ivana Janković i Ivana Minić će zainteresovanim nastavnicima predstaviti radionice iz ponude programa za sve obrazovne cikluse.

Poslednju aktivnost u okviru bogatog dnevnog programa predstavljaće radionica za nastavnike “Aktivno slušanje”, koju će voditi Ivana Đerić, saradnica Instituta za pedagoška istraživanja.

Radionica će trajati od 17:00 do 18:30.

Obavezno je prijavljivanje učešća u radionici putem mejla: obrazovanje@narodnimuzej.rs.  Učešće u svim programima je besplatno.