strah od ljubavi

Strah od ljubavi

Predstava Strah od ljubavi, po romanu ”DARINA” Leposave Jovanović, autorski je projekat Sonje Jauković i biće igrana 14. decembra u 20h na sceni Akademije 28.

 Sonja Jauković, prvakinja je drame Narodnog pozorišta u Beogradu, od 1980. godine, a široj javnosti poznata je po ulogama u brojnim domaćim serijama i filmovima; od “Povratka otpisanih”, preko “Zaboravljenih”, “Lisica”, serije “Vratiće se rode”, “Ranjeni orao”, “Selo gori a baba se češlja” i mnogih drugih.

Predstava „Strah od ljubavi“, čiji je gđa Jauković, ujedno, i autor i izvođač, premijerno je izvedena na ovogodišnjem zemunskom 38. Festivalu monodrame i pantomime, gde je nagrađena Zlatnom kolajnom.

U pitanju je prvo postfestivalsko izvođenje ove predstave u Beogradu; drame koja govori o životnom putu Darine, žene iz naroda, sa juga Srbije, koja priča svoju porodičnu priču o ljubavi, o strahu zbog koga je propustila ljubav… Priča je potpuno autentična, skoro dokumentarna.

“Darina je žena iz naroda koja govori jednim dijalektom južne Srbije. Međutim, ona je samo uslovno to, jer ni malo ne liči na Petriju ili na likove koje sam i ja igrala u serijama Radoša Bajića ili Zdravka Šotre. Ona je potpuno moderan lik” – reči su Jaukovićeve.