lepota iz frizidera

Lepota iz frižidera

Saveti za negu kose

Kosa vam je oštećena, suva, previše masna, iskrzala, bez sjaja i prepuna peruti? Ne morate trošiti mnogo novca kako biste je oporavili! Zavirite u frižider, tamo možete pronaći brzo rešenje za svoju problematičnu kosu! Evo par saveta koje će vam sigurno pomoći, a ne koštaju mnogo!

Upravo ste shvatili da je bočica regeneratora za kosu prazna. Ne očajavajte, jer postoji lako rešenje da nadomestite efekat regeneratora i to baš namirnicom koju imate u kući. Sok od grejpfruta je idealan! Na opranu kosu nanesite sveže oceđen sok i ostavite da deluje petnaest minuta. Kosu isperite i dobro je očešljajte! Ukoliko ste ikada kosu ispirali sirćetom, znate kakav je fenomenalan efekat, ali u ovom slučaju izbećićete ružan miris koji bi se dugo zadržao u kosi.

Ukoliko vam je kosa suva i beživotna, upotrebite masku od majoneza. Proteini majoneza prodiru duboko u dlaku te je hrane i daju blistav sjaj! Majonez nanesite na kosu, držite oko pola sata, te isperite šamponom. Ukoliko nemate majonez, isti efekat postići ćete i sa maskom od umućenih belanaca.

Baš kao i kožu, kosu možete tretirati pilingom kako biste uklonili izumrle ćelije. Krupna so je idealan piling. Na vlažnu kosu utrljavajte so i masirajte teme. Nakon nekoliko minuta operite kosu šamponom.

Bojenje kose kanom često može da bude vrlo neprijatno ukoliko se odlučite da promenite boju i da se prefarbate. Pigmenti kane se dugo zadržavaju u vlasima, te je potrebno mnogo vremena da se oni isperu. Kana obavija dlaku te pravi zaštitni film koji ne dozvoljava naknadno prodiranje boje. Skidanje kane je izuzetno teško i ukoliko vam se dogodi da nakon nanošenja ove prirodne boje dobijete zelen sjaj, a pritom ste plavuša, uz pomoć kečapa moći ćete da se otarasite „zelenila”. Crveni pigment kečapa, neutralizuje kanu, te kiseline neutrališu reakciju koja izaziva zeleni sjaj kose. Kečap se nanosi kao maska, te se nakon toga kosa opere šamponom i toplom vodom.

Ukoliko imate problem sa polukovrdžavom kosom, odnosno, kosom koja nije uvek dovoljno kovrdžava, spas je u morskoj vodi. U bočicu raspršivača sipajte 250 ml vode pomešane sa kašičicom soli. Dobro isprskajte krajeve kose, te je prstima izgužvajte kako bi se formirale lokne. U ovu tečnost možete dodati i po koju kap eteričnog ulja. Tako će kosa biti mirisna i lepo oblikovana.