V wJF7nwNfv4DXUMDOGeLuofK2aOvC7TXG0HBwo1XQCNARwCAOK AfOPAYkLNIWMqDW1HXxDkw8Rlk7e3ycdw

Preko 500 zaposlenih pokazalo da voli Beograd

„Naš Beograd“, peta po redu velika volonterska akcija zaposlenih u organizaciji Foruma poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiva, održana je u subotu, 1. juna na Kalemegdanu. Na otvaranju akcije okupilo se oko 500 volontera i korisnika. Kiša koja je pokušala da spreči akciju uporno je padala, a hor Gerantološkog centra Bežanijska kosa pesmom je uspeo da oraspoloži volontere, i akcija je mogla da počne.

Prvi put ove godine svi volonteri i korisnici okupili su se na jednom mestu i na taj način simbolično proslavili korporativno volontiranje i 5. rođendan akcije. Zaposleni u velikim kompanijama uredili su omiljeni beogradski park i ulepšali dan deci bez roditeljske brige i osobama sa smetnjama u razvoju. Volonteri su učestvovali na kreativnim radionicama, igrali fudbal i basket i posetili Zoološki vrt zajedno sa decom iz Svratišta za decu ulice i domova za decu bez roditeljskog staranja „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Moša Pijade“, đacima iz škole „Dušan Dugalić” i korisnicima Kreativno-edukativnog centra za osobe sa intelektualnim teškoćama. Drugi deo volontera obnavljao je klupe, đubrijere i dečija igrališta na Kalemegdanu. Volonterima se pridružio i Majkl Kirbi, Ambasador SAD u Beogradu, koji je zajedno sa svojom suprugom i predstavnicima Ambasade farbao dečije igralište  Kalemegdanu .

Svi su se odlično zabavili. Volonteri su imali već dobro uvežbane timove, što pokazuje da ovo ne rade prvi put. Onim najmlađima ipak je najzanimljivije bilo što su išli u Zoološki vrt, a pritom do vrta ih je prevozio turistički vozić. Na sportskim terenima odvijala se žestoka borba, ali su na kraju svi prijateljski razmenili dresove, i obaćali da se vide sledeće godine.

Taj dan na Kalemegdanu ste mogli sresti i prodavce magazina ,,Liceulice” i nabaviti svoj primerak novog broja. Ambasador SAD u Beogradu je svakako to učinio.

Na akciji je organizovano i sakupljanje namirnica u saradnji s Bankom hrane, za letovanje dece iz Udruženja samohranih roditelja i porodica osoba sa invaliditetom „Plava školjka“, kao i sakupljanje garderobe za Udruženje za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Živimo zajedno”

Povodom akcije u Knez Mihailovoj ulici postavljena je izložba „NAŠ BEOGRAD – VEĆ 5 GODINA VOLONTIRANJE NAS ČINI BOLJIM“ koja će trajati do 8. juna i koja će građanima predstaviti šta je to volontiranje zaposlenih i zašto je ono važno za zajednicu, a zašto za zaposlene i kompaniju. Posetioci izložbe mogu da seupoznaju sa dosadašnjim rezultatima Foruma poslovnih lidera i da saznaju na koji način je ova akcija unapredila život Beograđana.

Ova akcija je održana 5. jubilearni put sa obećanjem da će se ova tradicija nastaviti. Volontiranje nas čini boljim, a ako smo mi bolji, i Beograd je bolji.

 foto: SmartKolektiv