Uručene nagrade za korporativno volontiranje

Nagrade za korporativno volontiranje za 2013. godinu uručene su u sredu, 25. septembra na događaju koji je održan u Smart kolektivu u Beogradu.

Dobitnik glavne nagrade koja se dodeljuje za Najbolji program volontiranja je Erste Banka za program “Pravi dan za veliku stvar”, koji se sprovodi već pet godina i čini integralni deo strategije društveno odgovornog poslovanja Banke.

Kompanija GlaxoSmithKline Srbija i Crna Gora dobitnik je nagrade u kategoriji Razvoj zaposlenih, za program „Zlatni izazov“ koji pored doprinosa lokalnoj zajednici, posebnu pažnju poklanja razvoju ličnih i profesionalnih veština kod zaposlenih. Kroz ovaj programa zaposleni su organizovali humanitarnu akciju „Zlatni izazov“ u okviru koje su kroz trčanje, plivanje, brzo hodanje i vožnju bicikla prešli 2012 kilometara i istovremeno sakupili donacije za podršku srpskim porodilištima.

U kategoriji Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, koja nagrađuje uspešna partnerstva između kompanija i neprofitnih organizacija pri sprovođenju programa volontiranja, nagrađena je kompanija Coca-Cola Sistem za program Coca-Cola novogodišnji karavan „Pokrenimo čaroliju zajedno“. U okviru ovog programa je, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i uz volontersko angažovanje zaposlenih, sakupljeno više od 15 hiljada dečjih knjiga i renovirane su dečje sobe u 11 bolnica.

U kategoriji Merenje rezultata nagrađen je program Societe Generale Banke „Inkluzivna akademija“ za metodologiju praćenja i merenja efekata koje je program ostvario na povećanje zapošljivosti osoba sa invaliditetom. U okviru ovog programa koji se sprovodi u saradnji sa organizacijom Forum mladih sa invaliditetom, 18 polaznika je završilo stručnu praksu u Societe Generale banci, a veći deo njih je, zahvaljujući stečenim veštinama i znanjima, uspeo da pronađe zaposlenje.

Dodelu Nagrade za korporativno volontiranje po treći put organizovali su Forum poslovnih lidera Srbije i Smart kolektiv, sa ciljem da prepoznaju i nagrade programe koji su u proteklih godinu dana najviše doprineli razvoju lokalnih zajednica i razvoju zaposlenih.

O dobitnicima nagrade, odlučivao je žiri u sastavu: Zoran Martinović, državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije, Dragana Roter, članica UO Foruma poslovnih lidera i Rukovodilac korporativnih komunikacija u Kompaniji Vip mobile, Nebojša Rako, direktor Asocijacije HR profesionalaca, Bogdan Gavanski, šef misije Instituta za održive zajednice i Suzana Krstić, menadžerka Grupe “Hajde da… “.