PND 2806 resize

Grad spreman za 27. SuisseGas Beogradski maraton

Beograd je spreman za 27. SuisseGas Beogradski maraton – zaključak je današnje konferencije za medije koja je održana u Skupštini grada Beograda i to važi za sve segmente organizacije, a takvi tonovi nisu se mogli čuti prošle godine.

– Mi smo zatekli situaciju sa Beogradskim maratonom koja nije bila normalna. Sada se maraton vraća kući, a za nas koji učestvujemo u vođenju grada on je jedan od najlepših događaja, jer kada vidite reku nasmejanih trkača onda shvatite da radite nešto bitno za razvoj sporta i rekreacije, ali i za promociju našeg grada. Čestitam ljudima iz Beogradskog maratona što su izdržali sve teškoće i Skupština grada je u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima stala uz maraton. Ovakva manifestacija zaslužuje veću podršku od nekih elitnih sportova u koje odlazi veliki novac bez ikakvih efekata i zato zahvaljujem MUP-u Srbije, svim gradskim službama na podršci, kao i sponzorima koji su odlučili da ulože novac u nešto što je od koristi Beograđanima. Grad to ceni i ohrabrivaće ubuduće i više – rekao je Goran Vesić, sekretar Privremenog organa grada Beograda i predsednik Izvršnog odbora 27. SuisseGas Beogradskog maratona.

Darko Glavaš u ime „Čvorišta”, odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima grada Beograda, istakao je da svi gradski sekretarijati i javna komunalna preduzeća svoje pripreme, tačnije pripreme grada za 27. SuisseGas Beogradski maraton, obavljaju prema predviđenoj dinamici:

– Sve informacije o izmeni režima saobraćaja, promeni linija javnog gradskog saobraćaja nalaze se na sajtu Skupštine grada i biće dostavljene svim medijima.

Staza maratona biće zatvorena u nedelju od 10 do 16 časova a Dragan Bogosavac, načelnik saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd je uputio apel Beograđanima da se pridržavaju novog režima i da koriste koridore koji su predviđeni za odvijanje saobraćaja.

Zamenik gradskog sekretara za zdravstvo dr sci. prim. dr Aleksandar Stefoski je istakao da je zdravstveni sistem grada spreman da brine o zdravlju učesnika maratona, polumaratona i „Coca-Cola Trke zadovoljstva”. Na maratonu dežuraće 27 ekipa, dve koje će pratiti maratonce i 25 na punktovima duž trase…

Učesnici maratona su osigurani. O njima brine „UNIQA osiguranja”, ali to nije sve.

– Nama je čast da budemo deo ovog tima koji organizuje Beogradski maraton i zadovoljstvo nam je što sarađujemo sa Sašom Đorđevićem već sedam godina. Mi smo se pitali kako „UNIQA osiguranja” može da, pored toga što osigurava učesnike i obezbeđuje premije za rekorde, doprinese maratonu. Prvo je da ponudimo osiguranje posetiocima, zatim da učesnicima i Beograđanima ponudimo da obave besplatan lekarski pregled u našoj laboratoriji na točkovima koja će u subotu i nedelju 26. i 27. aprila biti parkirana na Trgu Republike, ali i da svima ponudimo nešto za dušu. Zbog toga ćemo imati tri muzička punkta na trasi – kod Londona če biti trubači, na uglu Nehruove i Jurija Gagarina „di-džej”, a na Brankovom mostu bubnjari – rekao je Franc Vajler, predsednik Izvršnog komiteta „UNIQA osiguranja”.

“I ove godine na Beogradskom maratonu, najvećim delom u Coca Cola Trci zadovoljstva, učestvovaće i lica sa invaliditetom i taj broj se svake godine povećava, a na 27. SuisseGas Beogradskom maratonu 250 članova Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda biće sastavni deo ove manifestacije” – istakao je Aleksandar vujčić predstavnik SSOSIB.

Aleksandru Đorđeviću, predsedniku Beogradskog maratona, preostalo je samo da zahvali svima koji podržavaju maraton:

– Siguran sam da zajedno možemo da odgovorimo svim izazovima i da ćemo i ove godine poslati lepu sliku u svet. Želimo ovom prilikom da se zahvalimo svima koji su pomogli u pripremanju ovogodišnjeg maratona. Mi ne odustajemo dok ne pobedimo, a svaki uspešan maraton smatramo malom pobedom, a velika će biti kada ga dovedemo među najveće maratone Evrope i sveta. To je naš cilj!