put

Otkrijte neobične destinacije

Svi oni kojima su godišnja putovanja postala monotona, ne bi trebalo da očajavaju nego da se bace na istraživanje i obiđu nove neobične destinacije, koje su kao takve veoma zanimljive.

Toliko je čudnih i privlačnih znamenitosti za obilazak. Potrebna je samo dobra volja i sjajno društvo. Svi oni koji su u potrazi za neobičnim destinacijama, a finansijska strana im je jača kategorija, neka krenu u akciju i upoznaju se sa neviđenom avanturom!

Rozvel, Meksiko

Rozvel je sinonim za male zelene. Ovaj mali, uspavani gradić se nalazi u Novom Meksiku i svetsku slavu je stekao kada se navodno 1947. godine srušio NLO. Tako je postao omiljena tema za teoretičare zavere i filmske stvaraoce, a veliki broj turista hrli u ovaj maleni grad svake godine.

Jezero Vida, Antarktik

Duboko u samom ledu Antarktika 1950. godine je otkriveno jezero Vida. Jezero Vida je samo jedno od nekoliko jezera. Ono što je neobično u vezi sa njim jeste da jezero ima čak sedam puta slaniju vodu od morske, sa veoma niskim temperaturama.

Viktorijini vodopadi

Najveći vodopad na svetu ima impozantne mere, širine je 1708 metara, a visine 108 metara. Predstavlja ujedno i najlepši vodopad. Nalazi se između Zambije i Zimbabvea i spram njega, Nijagarini vodopadi su maleni rođaci.

Selo Monsanto, Portugal

Zanimljivo i lepo selo Monsanto je izgrađeno u Portugalu. Čine ga veoma uske ulice isklesane od kamena i granitnih kuća koje su šćućurene između ogromnih stena. Na samom brdu nalazi se stari zamak koji je odolevao mnogim bitkama uključujući i Napoleonove invazije. Veoma neobično i lepo selo inspiracija je za mnogo bajke.

 foto: youtube screenshot