Movenpick

Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme osvojile prestižnu nagradu ESPA za inovativni spa hotel

Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme sa ponosom objavljuje svoju najnoviji uspeh – osvajanje prestižne ESPA nagrade za Inovativni Spa Hotel na nedavno održanom 27. kongresu European Spa Association (ESPA) u Karlovim Varima.

Ovogodišnji kongres ESPA okupio je 310 stručnjaka iz oblasti banjskog turizma iz više od 30 zemalja i samim tim omogućio značajan prostor za razmenu iskustava u wellness industriji. Ceremonija dodele nagrada održana je u impozantnoj Svečanoj sali Grand hotela Pupp, gde je Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme proglašen najinovativnijim SPA hotelom u Evropi za 2023. godinu.

Movenpick
Movenpick i dodela nagrada

Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme se istakao svojim jedinstvenim pristupom wellnessu, pružajući gostima nezaboravno iskustvo u termalnom kompleksu opremljenom sa 11 bazena (5 zatvorenih i 6 otvorenih) sa lekovitom termo-mineralnom vodom. Resort Fruške Terme takođe nudi 12 različitih vrsta parnih kupatila i sauna, stvarajući savršenu ravnotežu između tradicije i inovacije. Ono što čini ovu nagradu posebno značajnom je održiv pristup – Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme koristi geotermalni potencijal, solarnu energiju i druge ekološki prihvatljive protokole, postavljajući standarde u industriji održivosti.

Predstavnik žirija Innovation Awards, dr Sijka Kacarova, istakao je: “Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme je izuzetan primer kvaliteta evropskih zdravstvenih inovacija u banjskoj industriji. Njihov pristup inovacijama ne samo da motiviše druge učesnike, već i postavlja Evropu kao lidera u upotrebi prirodnih lekova na međunarodnom nivou.”

Ova nagrada je još jedno priznanje za Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme, koja potvrđuje posvećenost izuzetnosti i kontinuiranom unapređenju iskustva gostiju. Ovaj uspeh ne samo da govori o inovativnosti Mövenpick Resort & Spa Fruške Terme, već i postavlja standarde u industriji SPA hotela širom Evrope.

U Švajcarskoj je 1948. godine Ueli Prager osnovao Mövenpick, revolucionarni gastronomski koncept gde su svi mogli da uživaju u ukusu dobrog vina, dobro provedenom vremenu i dobro provedenom životu. Danas ovaj isti brend dobrodošlice i gostoprimstva živi u svakom Mövenpick hotelu, gde se vrednuju važni životni užici i trenuci istinskog zadovoljstva.

Sa više od 120 hotela i restorana širom sveta i još 50 planiranih do 2025. godine, Mövenpick ostaje veran svom švajcarskom nasleđu i bogatoj kulinarskoj tradiciji, poštujući obećanje svog osnivača da će činiti dobre stvari na pravi način. Kao priznanje za holistički pristup održivosti i duboku posvećenost lokalnom okruženju i zajednicama, Green Globe svake godine proglašava Mövenpick najodrživijom hotelskom kompanijom na svetu.

Movenpick je deo Accor-a, vodeće svetske ugostiteljske i hotelske grupe sa više od 5.500 objekata u više od 110 zemalja koji služe hranu i piće i brend koji je deo ALL – Accor Live Limitless – lajfstajl programa lojalnosti sa širokim spektrom nagrada, usluga i iskustva.