U Budvi je svečano otvoreno luksuzno naselje Dukley Gardens. Ukupna vrednost ove investicije je preko 150 miliona evra. Proslavi završetka ovog do sada najvećeg projekta Stratex grupe u Crnoj Gori prisustvovali su brojni gosti iz političkog i kulturnog života.

Luksuzno naselje Dukley Gardens

 

U Budvi je svečano otvoreno luksuzno naselje Dukley Gardens. Ukupna vrednost ove investicije je preko 150 miliona evra. Proslavi završetka ovog do sada najvećeg projekta Stratex grupe u Crnoj Gori prisustvovali su brojni gosti iz političkog i kulturnog života.

Stratex je 2010. godine bio samo kupac jedne od tridesetak vila u ovom kompleksu. Tada su se suočili sa finansijskim krahom i napuštanjem prezaduženog projekta od strane prvobitnog investitora. Da bi sačuvao svoju ali i investicije svih ostalih kupaca, Stratex je preuzeo i završio ovaj projekat.

Ranije prevareni kupci danas su zahvaljujući sopstvenoj inicijativi i ogromnoj investiciji ponosni vlasnici najelitnijeg kompleksa na jadranskoj obali.

“Ja verujem u Crnu Goru, živim ovde u Budvi, trudim se da naučim crnogorski jezik i da učestvujem u razvoju ove mlade zemlje. Ponosan sam ako smo završetkom izgradnje Dukley Gardens danas makar malo pomogli napore Vlade i naroda Crne Gore na razvoju potencijala ove predivne zemlje.  Posebno smo zahvalni na podršci i poverenju građanima Budve i predsedniku Vlade gospodinu Đukanoviću.

Nadam se da ćemo sa istim uspehom realizovati i naše druge projekte u Crnoj Gori – od Dukley hotela, Dukley Marine Budva, preko Hotelske Grupe Budvanska Rivijera i drugih projekata u turizmu u Budvi, Kotoru i Kolašinu.”- izjavio je na svečanosti Neil Emilfarb, predsednik Stratex Grupe.

Projekti Stratex Grupe danas predstavljaju najveće pojedinačno ulaganje u Crnoj Gori koje dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država.

Izvanredno dizajnersko rešenje kompleksa Dukley Gardens vizija je nagrađivanog  nemačkog  arhitektonskog studija NPS Tchoban Voss.

Enterijer i eksterijer životnog prostora osmišljeni su tako da svi apartmani pružaju impresivan panoramski pogled na more, Stari grad Budvu i ostrvo Sveti Nikola.

Naziv Dukley Gardens podseća na drevni rimski grad Doclea po kojem su u srednjem veku Sloveni nazvali prvu crnogorsku državu Duklja.

Dukley Gardens ima  202  elegantna,  savremeno  uređena  stana,  površine  od  80 do 212 kvadratnih metara i penthaus apartmane površine do 535 kvadratnih metara. Vile su okružene bogatim tropskim zelenilom zbog kojeg kompleks liči na veliku baštu.

Dukley Gardens obuhvata tri plaže, restoran sa pet zvezdica, kafe, galeriju savremene umetnosti i brojne druge servise za vlasnike apartmana i goste. Najmlađi stanovnici Dukley-a druže se u Dukley Gardens vrtiću a ljubitelji umetnosti mogu posetiti neku od brojnih aktivnosti DEAC (Dukley European Art Community) u Budvi i Kotoru.

Večernji provod, takođe je uzbudljiv jer se nadomak Dukley Marine Budva nalazi glamurozni Dukley Beach Club u kojem će ovog leta night clubbing domaćin biti poznati klub Lasta iz Beograda.

Dukley Gardens štiti privatnost svojih stanara, tako da je pristup kompleksu strogo ograničen i kontrolisan.

Za sledeću godinu investitori su najavili završetak projekta Dukley hotela sa pet zvezdica čiji će sadržaji biti na raspolaganju vlasnicima apartmana u Dukley Gardens-u.