Foremal 3

Otkrijte FÖREMÅL – ograničenu IKEA kolekciju lepih, ružnih i divnih predmeta

FÖREMÅL ograničena kolekcija, nastala kao rezultat saradnje poznatog dizajnera keramike Per B. Sundberga i kompanije IKEA, donosi neočekivane buntovne predmete namenjene kolekcionarima i ljubiteljima jedinstvenih umetničkih dela

Zaboravite na skandinavski minimalizam, barem na trenutak. Ograničena kolekcija FÖREMÅL otkriva novo lice švedskog dizajnerskog nasleđa. Reč je o vazama u obliku lobanje, svećnjacima u obliku psa, kao i mnogim drugim zanimljivim umetničkim delima – ukupno 35 različitih predmetakoji čine ovukolekcijuu isto vremesu i „lepi, i ružni, i divni“.
Foremal 2
FÖREMÅLograničena kolekcija sastoji se od neočekivanih printova na tepisima, kutijama, jastucima i pokrivačima, kao i neobičnih keramičkih vaza i svećnjaka u obliku pasa, pečuraka, lobanja i riba. Kolekcija donosi brojne proizvode koji će podstaknuti razgovore – upravo kako bi trebalo da izgledaju pokloni! Nekoliko predmeta je umotano u aluminijum i dolaze u već gotovim, lepim kutijama za poklone, a svaki je inspirisan dizajnerskim nasleđem koje odiše svežinom, modernošću i mirisom novine, u kombinaciji s visokom umetnošću i svakodnevnim šarmom.

Sundberg, poznatiji kao Pelle, jedan je od najprovokativnijih švedskih umetnika, poznat po apsurdnom humoru koji unosi u svoj posao.

“Volim da radim stvari na drugačiji način i poigravam se s očekivanjima ljudi. Svaki komad FÖREMÅL kolekcije je poseban, više je od same funkcije i nadilazi razumno. Uzimajući nešto što već postoji i kombinujući ga s nečim novim, stvorio sam novi kontekst koji postaje nešto zanimljivo”, izjavio jeSundberg.

FÖREMÅL se nalazi upravo na granici gde se ukrasno susreće s običnim, ružno s divnim, gde se folklor suočava sa stvarnošću. Kao delo švedskog nekonformističkog umetnika, FÖREMÅL istražuje drugu stranu švedskog dizajnerskog nasleđa kombinacijom suprotstavljenih stilova i ideja.

Svaki komad ove kolekcije je drugačiji, predstavlja više od funkcije i nadilazi razumno, pa svi oni koji žele pokazati svoju ekscentričnu stranu, sigurno će iz cele kolekcije pronaći barem komad ili dva za sebe.

Ova briljantno bizarna kolekcija, od sada je dostupna u robnoj kući IKEA i online.