MLO 0380 e1443532216957

Kroz igru do svesti o značaju recikliranja

Tokom proteklog vikenda, park „Manjež“ je bio domaćin VI Beogradskog festivala cveća. I ove godine, kompanija Tetra Pak® je zauzela svoje mesto u jednom od najlepših kutaka Manježa, nedaleko od ugla Nemanjine i ulice Svetozara Markovića gde je čitav vikend protekao u promociji zaštite životne sredine i obnavljanja prirodnih resursa.

Tetra Pak zona je i ove godine postala prava mala fabrika reciklaže. Tokom oba festivalska dana posetioci su bili u prilici da prisustvuju demonstraciji procesa reciklaže upotrebljene Tetra Pak ambalaže, od pravilnog pražnjenja i odlaganja upotrebljene ambalaže do pravljenja papira. Na taj način, građani su na licu mesta mogli da vide kako njihov ambalažni otpad ponovo postaje vredan materijal od kojeg se stvaraju novi proizvodi.

Mnogi su zajedno sa svojom decom bili učesnici akcije “Moja prva biljka, moja prva reciklaža”- doneli su minimum po 5 upotrebljenih Tetra Pak paketa i za to dobili sadnicu.

Najmlađi su upoznali “Puteve reciklaže” i učvrstili o tome svoju “Memoriju” – u  edukativim i zabavnim igrama za razvijanje ekoloških navika. Takođe su pokazali svoju kreativnost praveći “Najlepše kolaže od reciklirane Tetra Pak ambalaže”.