2015 11 13 12 21 33DSC 3907

Espreso i tiramisu u Poslastičarnici

Dok čekate da počne još jedan naporan radni dan svesni ste da su oni trenuci koje imate samo za sebe uz kafu neprocenjivi; zato vam predlažemo da dan započnete uz mirisni topli napitak, dovoljno jak da razbudi vaša čula, uz espreso.

Ako uz kafu volite i slatkiš mi vam predlažemo pravi italijanski tiramisu – kremast, lagan, začinjen kafom Filicori Zecchini. Sve ovo možete naći u Poslastičarnici, mestu gde ćete na trenutak da zaboravite na vreme i da se prepustite užitku intermeca.

Ovoga puta tiramisu i ostale slatke delicije nam priprema maestro Alesandro Bertuci (Alessandro Bertuzzi), tehnolog i konsultant, čija su specijalnost poslastice, naročito one čokoladne. Dugogodišnji saradnik i kolumnista časopisa Pasticcere Internazionale (Međunarodni poslastičar), magazina koji je vodeći u svetu poslastica, upravo je od ovog časopisa dobio prestižnu nagradu za svoj kolač Rosse Percezioni (Crvena percepcija), kao stručnjak u dekoraciji i serviranju poslastica. A nagradu su dodelili čitaoci izabravši naslovnicu sa njegovim kolačem za najbolju.

Iako izgleda lako napraviti tiramisu u kućnom ambijentu, sem svežih sastojaka, prave recepture i veštine u mućenju i aranžiranju kolača, tehnologija koju koriste poslastičari je nezamenjiva da poslastica bude ukusna i da izgleda dobro i na oko. A pravi majstor-maestro u svom zanatu daje poslednji dodir da se upravo njegova poslastica razlikuje u moru drugih.

Sledeći svoju filozofiju da se poslastice prave “sa stavom” i da pred mušterijama nema tajni, Veroljub Šobić naš majstor-poslastičar, učeći od najboljih svetskih majstora, prenosi njihovu veštinu i na naše poslastičare, uz želju da se u upotrebu ponovo vrati pravi domaći zanatski kolač i sladoled. Sad pored zanatskog sladoleda koji je po tehnologiji italijanski, a po ukusima srpski, jer Poslastičarnica stalno proširuje svoj asortiman ukusa, pa pored onog od suve šljive, kruške viljamovke i drenjina, najnoviji u ponudi je originalan sladoled od divljih trešanja, koje su ubrane ispod Kopaonika, na ovom mestu možete pronaći originalne italijanske kolače.

“Poslastičarnica nudi i pravi sertifikovani italijanski espreso Filicori Zecchini, koji je poznat po svom bezkompromisnom ukusu. Upravo nas je ovaj espreso inspirisao da pozovemo stručnjaka iz Italije da nam pokaže šta je italijanski tiramisu, jer uz dobru kafu ništa se tako dobro ne slaže kao kolač sa kafom.”  Poslastičarnica

Poslastičarnica je ušuškana u mirnoj ulici Maršala Birjuzova na broju 7. Dovoljno daleko od gužve gradskog centra, a dovoljno blizu da skoknete i napravite intermeco.