Screen shot 2013 12 24 at 21.03.56

Putnički avion preuređen u topli dom

Život u kući ili stanu? Koje su prednosti a koje su mane? Dvorište ili terasa? Čini se da Brus Kembel, stanovnik američke države Oregon nema nedoumica kada je u pitanju boravak u životnom prostoru. Njegov topli dom čini stari putnički avion Boing 727!

Šezdesetogodišnji penzioner je ispunio svoju životnu želju i sebi obezbedio kuću iz snova ili bolje reći letelicu iz snova. On je ceo svoj penzioni fond skrkao na kupovinu starog putničkog aviona i proveo skoro čitavu deceniju uređivajući ga po svom ukusu. Tako je posle skoro deset godina rada i ulaganja u putnički avion, sebi obezbedio veliku pticu u kojoj je pronašao kutak.

Glavnu kabinu je preuredio i od nje napravio spavaću sobu, salon i kancelariju. Svoje obroke priprema u kuhinji kabinske posade, koju nije puno uređivao ali je zato dosta rada uložio na izgradnji kupatila i tuš kabine. U njegov dom se može ući preko nekih od devet ulaza drvenim stepenicama. Avion Boing 727 je kupio za sto hiljada dolara i skoro isto toliku sumu je potrošio na doterivanje doma.

Avion je smešten u šumi u Oregonu i čovek bi rekao da penzioner uživa u svojoj privatnosti ali radoznali posetioci ga obilaze gotovo svaki dan. Tako da gospodin Kembel ima pune ruke posla.

Možemo sa oduševljenjem da zaključimo da je Brus zaista odabrao neobičan životni prostor. Ako uzmemo u obzir da je njegov sadašnji dom odlično dizajniran, može da traje vekovima pod uslovom da se kontroliše korozija, otporan je na visoke temperature, može da izdrži jake udare vetra i zaštićen je od poplava, onda slobodno možemo da zaključimo da njegov dom obezbeđuje vrhunsku bezbednost i zbog toga ga zaista smatramo letelicom iz snova.

Nama je na neki šašav način skroz simpatičan njegov odabir životnog prostora. Šta vi kažete?

foto:YouTube screenshot