yt brand standard logo

YouTube – internet servis bez koga se ne može!

Vruće glasilo!

Kada je nastao, ne tako davne 2005. godine, malo ko je verovao da će postati vodeći internet servis. Ono što nije na YouTube-u, ne postoji! Sve što je aktuelno, nalazi se baš tu. On nije samo medij s velikim uticajem na javno mnenje nego i sredstvo brzog informisanja.

Jednostavnim interfejsom lako i brzo dostupni su snimci koje korisnici postavljaju na svom kanalu. Mogućnosti su velike, jer pored brzog informisanja, gledalac je u mogućnosti da komentariše i deli sadržaj putem drugih društvenih mreža. Zato je danas pored televizije i YouTube postao vruće glasilo!

Da li ste znali kako je sve počelo?

Smatra se da je prvi snimak na ovoj stranici bio The Bus Uncle, u kome je zabeležena svađa starijeg čoveka i mladića u autobusu u Hongkongu. Ovaj snimak kao i mnogi drugi posle njega su otvorili nove rasprave i na vodećim „tradicionalnim“ medijima širom sveta. Iz njih su nastajale novinske, radijske i televizijske vesti.

Drugi snimak koji je doživeo veliku medijsku popularnost bio je muzički video Guitar, koji je pokazivao kako se izvodi Pachelbel’s Canon na električnoj gitari. Ime izvođača nije naznačeno na snimku, ali nakon milionskog pregleda otkriven je njegov identitet. Njujork Tajms  je obelodanio ime gitariste. Bio je to Lim Jeong-Hyun, mladi muzičar iz Južne Koreje, koji je snimljen u svojoj sobi.

Najgledaniji video na ovoj stranici od nastanka do danas smatra se da je snimak Charlie Bit My Finger, u kome jednogodišnja beba Čarli, grize za prst svog starijeg brata Herija. Snimak je pogledalo 245 miliona ljudi širom sveta u toku 2010. godine.

Najpopularniji video u 2011. godini je snimak psa koji govori. Premašuje 70 miliona posetilaca.

U 2012. godini najpopularniji je bio spot pesme Gangnam style koji je premašio milijardu pregleda!