Screen Shot 2015 05 26 at 23.19.56

Kineski most sa staklenim dnom

Poznata kao zemlja čaja, začina, izuzetne kulture, bogatstva i velikih projekata, iz Kine nam veoma često stižu izumi i projekti koji konstantno oduševljavaju svet. Poslednji u nizu zanimljivih projekata jeste atrakcija u vidu najdužeg i najvišeg mosta sa staklenim dnom!

U poznatom nacionalnom parku Zhangjiajie-u, u kineskoj pokrajni Hunan, u najtoplijem mesecu julu, biće otvoren najviši i najduži most na svetu sa staklenim dnom!

Stakleni most dugačak oko 430 metara će spajati dve litice. Širina mosta je šest metara a nalazi se na visini od preko tri stotine metara.

Zahvaljujući izraelskom arhitekti Haimu Dotanu, most je poprimio ovakav nesvakidašnji dizajn. Na mostu će se naći i najviši badži džamp, pa nema sumnje da će ljubitelji ekstremnih sportova uživati u novom rikvizitu.

Ovaj most će moći da podnese oko osam stotina ljudi u istom momentu a planirano je da posluži i u modne svrhe, pa će savršeno poslužiti za modne revije i manekene koji ne strahuju od visine.

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Inače, ovaj nacionalni park je poznat po tome što je Džejmsu Kamerunu poslužio kao idealna inspiracija za predivnu planetu Pandora, koja se pojavljuje u filmu „Avatar“.

Stakleni most će definitivno biti još jedna atrakcija više za privlačenje turista iz čitavog sveta.

Da li biste smeli da prošetate po staklenom mostu i uživate u prizoru, gde god vas pogled odvuče?

foto: Youtube screenshot