Screen Shot 2015 05 26 at 23.19.56

Kineski most sa staklenim dnom

Poznata kao zemlja čaja, začina, izuzetne kulture, bogatstva i velikih projekata, iz Kine nam veoma često stižu izumi i projekti koji konstantno oduševljavaju svet. Poslednji u nizu zanimljivih projekata jeste atrakcija u vidu najdužeg i najvišeg mosta sa staklenim dnom!

U poznatom nacionalnom parku Zhangjiajie-u, u kineskoj pokrajni Hunan, u najtoplijem mesecu julu, biće otvoren najviši i najduži most na svetu sa staklenim dnom!

Stakleni most dugačak oko 430 metara će spajati dve litice. Širina mosta je šest metara a nalazi se na visini od preko tri stotine metara.

Zahvaljujući izraelskom arhitekti Haimu Dotanu, most je poprimio ovakav nesvakidašnji dizajn. Na mostu će se naći i najviši badži džamp, pa nema sumnje da će ljubitelji ekstremnih sportova uživati u novom rikvizitu.

Ovaj most će moći da podnese oko osam stotina ljudi u istom momentu a planirano je da posluži i u modne svrhe, pa će savršeno poslužiti za modne revije i manekene koji ne strahuju od visine.

Inače, ovaj nacionalni park je poznat po tome što je Džejmsu Kamerunu poslužio kao idealna inspiracija za predivnu planetu Pandora, koja se pojavljuje u filmu „Avatar“.

Stakleni most će definitivno biti još jedna atrakcija više za privlačenje turista iz čitavog sveta.

Da li biste smeli da prošetate po staklenom mostu i uživate u prizoru, gde god vas pogled odvuče?

foto: Youtube screenshot