Saša Kerkoš

Predavanje Saše Kerkoš

54. Oktobarski salon, u saradnji sa Dizajn inkubatorom Nova Iskra, orgnizuje interaktivno predavanje i eksperimentalnu radionicu Saše Kerkoš, Compassion in design? 2. novembra od 16h do 18h u Zepter Expo, Bivša RK Kluz, Masarikova 4.

Kratki hands-on eksperimentalne radionice ima za cilj da mapira saosećanje kao pokretačku snaga kreativnih zanimanja i stvaralačkog polja rada. Kratke eksperimentalne vežbe odvešće vas na put kroz iskustva i susrete sa sopstvenim shvatanjem saosećanja koji se odnosi na rad, blagostanje i način života.

Radionica je otvorena za sve, potvrdu poslati na salonoktobarski@gmail.com.

U okviru istraživanja o saosećanju, kojim se Saša Kerkoš bavi od 2012, eksperimentalna radionica je bila predstavljena u raznim formama i kroz različite vežbe na više mesta: Svetskoj prestonici dizajna 2012 u Finskoj, kao TEDex eksperimentalni razgovor u Sloveniji, finansirani istraživački projekat neverbalne vizuelizacije emocija u multi-touch okruženju Aalto Media factory Helsinki i kao kreativna radionica predstavljena beskućnicima u Portlandu (SAD) i deci iz sirotišta na Baliju.

 Saša Kerkoš je višestrana grafička dizajnerka, ilustratorka, umetnička i kreativna direktorka, isto tako inicijatorka mnogih saradnji. Paralelno radi na raznim projektima, u okviru kojih se trudi da doprinese kreativnim i inovativnim idejama za stvaranje tolerantnih, trajnih i otvorenih okruženja. Živi i radi između Ljubljane, Helsinkija i Balija. Inicijatorka je platforme Slovenačke savremene ilustracije – Bijenale nezavisnih. Njen rad je usmeren na otvorenu razmenu znanja i saradnje. Trenutno pasionirano istražuje emocije, saosećanje i empatiju u vizuelnoj komunikaciji. Autorka je vizuelnog identiteta ovogodišnjeg Oktobarskog salona.