Manifestacija Most matematike

 

Manifestacija „Most matematike” počinje u Dečjem kulturnom centru Beograd, u nedelju, 24. maja, od 18 časova i traje do utorka, 26. maja. U programu manifestacije koja traje tri dana, učestvuju naučni radnici, umetnici, deca i mladi, koji kroz aktivan pristup žele da podignu svest o nauci i naučnim  inovacijama, ali i da ukažu kako ideje i kreativnost igraju značajnu ulogu u zaštiti kulturne baštine, oblikovanju proaktivnog društva i unapređenju nacionalne kulture u okviru evropskog kulturnog mozaika.

Stručne radionice, predavanja i kviz vodiće stručnjaci iz Udruženja „Mladi matematičari”, Matematičke gimnazije, Fakulteta organizacionih nauka, Filološkog fakulteta i Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Cilj održavanja manifestacije „Most matematike 2015“ je da se u skladu sa nacionalnim standardima i međunarodnim preporukama promovišu nauka i naučna kultura, a kroz različite pristupe, počev od predavanja i stručnih seminara, preko neformalnog obrazovanja, interaktivnih radionica, izložbi, performansa i debata.

Ulaz je slobodan.