Počeo Beogradski manifest

Veliki sajam manifestacija, degustacija i destinacija – “Beogradski manifest” svečano je otvoren danas, 22. maja,  na platou kod spomenika Pobednik na Beogradskoj tvrđavi.

Tokom tri festivalska dana (od 22. do 24. maja), posetioci će moći da uživaju u svakom kutku Beogradske tvrđave, u jednoj od 15 programskih celina.

Let balonom, jedinstveni piromuzički vatromet, bioskop na otvorenom (uz bežične slušalice), degustacija vina, kulinarskih specijaliteta i plodova prirode samo su deo onoga što posetioce očekuje tokom predstojećeg vikenda. Predstaviće se i festivali plesa i muzički festivali, a na centralnoj bini smenjivaće se mladi bendovi i nagrađivani trubački orkestri festivala u Guči.

Večernji termini su rezervisani za koncerte bendova “ZAA”, “Who See”, “Orthodox Celts” i “Legende”.

Donji grad oživeće uz konjičke discipline i atraktivan program koji će se, sa Hipodroma i “Ljubičevskih igara”, preseliti na Beogradsku tvrđavu. Za užitak cele porodice pobrinuće se kočijaši koji će zainteresovane provozati starim kočijama.

“Svet mašte” namenjen je najmlađim posetiocima, koji će uživati u kreativnim igrama, pozorišnim predstavama, sportskim aktivnostima, muzičkom i plesnom programu.

Jedinstveni “Festival balona” tokom prepodnevnih časova sva tri dana festivala pružiće priliku posetiocima da uživaju u igri balona nad Beogradom.”Night glow” je večernja atrakcija koja će pružiti nezaboravnu sliku balona koji svetle u noći. Svake večeri od 21.30 posetioci će uživati u jedinstvenom piromuzičkom vatrometu, koji kroz spoj zvučnih i vizuelnih doživljaja, predstavlja pravi spektakl na nebu.

Radno vreme Festivala je od 11.00 do 23.00. Cena ulaznice je 250 dinara (ulaznica je ujedno i vaučer za konzumaciju). Za decu do 10 godina ulaz je besplatan.