vasi digitalni podaci u srebru

Vaši digitalni podaci u srebru

Eksterni hard disk, mala neugledna kutija koja čuva sve naše podatke, više ne mora da izgleda tako. Od sada, dizajn će biti podjednako bitan (i skup), kao i naši podaci.

Ako ste do sada čuli za LaCie liniju proizvoda, verovatno pripadate grupi retkih. Prisutnost njihovih proizvoda na našem tržištu nije velika, ali su se u moru proizvođača IT opreme mogu izdvojiti po svojoj liniji uređaja za skladištenje podataka, od prenosnih i bežičnih pa sve do multimedijalnih hard diskova. Ali kako bi privukli pažnju na svoj portfolio, bile su potrebne ekstremne mere – LaCie Christofle Sphère.

LaCie Christofle Sphère je hard disk dizajniran u obliku kugle tj. sfere, ali sa jednim posebnim detaljem – sfera je ručno napravljena i posrebrena! Od tehničkih detalja treba izdvojiti da je kapacitet ovog hard diska (za sada) jedan terabajt i da za njegovo korišćenje nije potrebno dodatno napajanje, pored USB veze. Na samom “kućištu” postoji samo jedna lampica koja praktično ima za funkciju samo da “javi” da je ova srebrna sfera “živa”.

Ovu sferu je dizajnirala i izradila poznata evropska kuća za izradu luksuznih proizvoda za kancelarije Christofle. Sam hard disk će biti dostupan za kupovinu tokom februara.

Izvor: LaCie