VIDEO: Kada gejmer pređe u realan svet

Bogdan Lalović aka SerbianGamesBL jedan je od najpopularnijih gejmera na prostoru bivše Jugoslavije, a specijalnost mu je snimanje i komentarisanje video igara za društvene mreže YouTube i Facebook. Nedavno, Serbian je pronašao Red Bull Air Race igricu koju na svom telefonu može da igra i van kuće.

Kao i u drugim video igrama koje igra, Serbian se veoma brzo snašao u trkama aviona i počeo je da ostvaruje dobre rezultate, čak je uspeo u virtuelnom svetu da pobedi Petera Podlunšeka – pilota Red Bull Air Race Challenger Cup-a. Ni ne sanjajući šta može da se desi, Serbian je na Facebook-u postavio komentar u kome je Podlunšeka nazvao najvećim konkurentom, a ovaj mu nije ostao dužan.

„Dva dana nakon što sam postavio post na svojoj Facebook stranici u kome sam Slovenca prozvao glavnim konkurentom, stigao mi je e-mail od Petera Podlunšeka u kome je izrazio svoje zadovoljstvo što mi je baš on glavni konkurent i pozvao me je da budem njegov gost na Red Bull Air Race-u u Austriji. Nisam mogao da verujem da je čovek video moj post, a još manje da me je pozvao na trku“

Bogdan je sa zadovoljstvom prihvatio Peterov poziv da dođe u Austriju, ali nije mogao ni da pretpostavi šta mu se sve sprema.

„Kada sam stigao u Austriju otišao sam do aerodroma gde se nalazio Peterov hangar i avion. Rasptiao sam se gde mogu da ga nađem, a ljudi sa aerodroma su me uputili do njegovog aviona.“

Nakon upoznavanja i prijateljskih prozivki, slovenački pilot je našeg gejmera pozvao da uđe sa njim u avion i igricu zameni pravim letom.

„Izgledalo je kao da mi je spremao ovaj let, a to nigde nije pomenuo u pozivu. Nikada ranije nisam leteo avionom, čak ni u putničkom i nisam imao pojma kakav je to zapravo osećaj. Naravno, nisam mogao da odbijem poziv, iako nisam u potpunosti bio spreman da moj prvi let bude u trkačkom avionu, “ ispričao nam je Serbian.