gps maske za skijanje - LookerWeekly.com
gps maske za skijanje - LookerWeekly.com

GPS maske za skijanje

Niz snežnu padinu u stilu 3D igrice

Iako je prilično toplo za ovo doba godine, novembar je i pripreme za sezonu skijanja su u punom jeku. Ako još niste počeli da se organizujete za novu sezonu, vreme je da počnete. Obradovaće vas kad saznate šta je od najmodernije opreme već dostupno na tržištu…

Skije i bord su spremni. Čizme za bord su preživele prošlu sezonu tako da ćemo ih koristiti i ove godine. Rukavice moramo da kupimo, jer su pocepane od svih vrtolomija na stazi (odnosno od uspešnih prizemljenja i pokušaja). Ove godine ćemo biti bolji u njihovom izvođenju.

Maska za skijanje je poslužila, ali je prilično neudobna i to moramo pod hitno da menjamo. Ali kakav izbor imamo – obične, fotogrej i sa ekranom!

Firma Recon Instruments je konačno počela sa prodajom svoje maske za skijanje (i snowboard, naravno) koje imaju nesvakidašnju inovaciju. U pitanju je mali ekran na kome su ispisane informacije od značaja za skijaša ili bordera – nadmorska visina, brzina kretanja, pređene relacije, temperatura vazduha i još mnogo toga. Mali ekran se nalazi sa desne strane uz donju ivicu i prilikom upotrebe ne bi trebalo da ometa korisnika. Jeste, potrebno je vreme za privikavanje na ovu novinu, ali ukoliko ste ikada probali neku FPS (first person shoter) igricu, ovakav prikaz vam neće biti stran. Čak se može uporediti i sa prikazom koji vide piloti najnaprednijih vojnih aviona.

Svaki vaš spust, putem GPS predajnika, biće snimljen i zahvaljujući softveru koji dobijate uz vašu masku, na računaru možete ispratiti vaše putanje i tako odabrati najbolji način da uživate u stazi. Osim što su vam informacije o vašoj putanji i lokaciji dostupne bukvalno pred očima, isto možete podeliti sa prijateljima širom planete. Naravno, svoje prijatelje o vašim uspesima možete obavestiti i kroz popularne društvene mreže, jer ste putem onlajn baze sa njima povezani. Osim pukog obaveštavanja, možete napraviti i izazove i takmičiti se sa drugim korisnicima ovog servisa (najviši skok, najbrži spust, najveća brzina). Nagrade su prave i mogu biti karte za ski liftove ili čak nagradna putovanja.

RI dashboard ALT

Maska je dostupna za kupovinu preko interneta čak i za Srbiju. Detalj zbog kog ćete možda odložiti kupovinu je cena – od 399€ za osnovnu varijantu do 499€ za masku sa polarizacionim sočivima koja menjaju tintu u skladu sa spoljašnjim uslovima.

Na kraju krajeva, pitanje da li su ovakve maske neophodne se i ne postavlja. Pitanje koje se nameće je da li je ova cena prevelika da se niz snežnu padinu, spustite u stilu 3D igrica najnovije generacije.