radionica2 e1454509139700

Besplatne radionice programiranja za raspust

Kliker – Centar za kreativno razmišljanje i neprofitna organizacija SEE ICT drugi put po redu organizuju besplatne radionice programiranja za decu školskog uzrasta.

Kako deca mogu sama napravitiI video igru ili mobilnu aplikaciju? Na koji način igranje igrica pretvoriti u osnovu za dalji mentalni i profesionalni razvoj dece? Saznajte u subotu, 6. februar 2016. u 10h u “Startit Centru”, Beograd, Savska 5.

Počelo je prijavljivanje za besplatne radionice, čiji je cilj upoznavanje dece sa osnovama kompjuterskog programiranja i kreativnog razmišljanja putem pravljenja video igara i mobilnih aplikacija, po metodama razvijenim na američkom MIT institutu za tehnologiju.

Program će sadržati dve radionice prilagođene deci od 7 do 14 godina i svi polaznici će dobiti diplomu. Radionici će prisustvovati i roditelji, koji će imati priliku da od predstavnika Kliker centra i Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji čuju zašto je programiranje važno za decu pomenutog uzrasta i može li se problem, kao što je predugo sedenje za računarima i igranje video igrica, pretvoriti u korisnu osnovu za njihov dalji razvoj.

Prijavljivanje se obavlja na sajtu programiranjezadecu.com, a broj mesta je ograničen. Na radionicama će učestvovati i deca iz Svratišta za decu ulice. Na ovaj način Kliker centar pomaže i deci iz najugroženijih kategorija da se zainteresuju za programiranje i potencijalno iskoriste šansu kada 2020. godine u Evropi, po procenama Evropske komisije, bude nedostajalo 800.000 IT stručnjaka.