Harley Davidson čoper, Foto: Tijana Janković
Harley Davidson čoper, Foto: Tijana Janković

Druženje sa bajkerima

Posetili smo bajkerski kamp u okviru festivala “Bike Rock Fest”, koji je održan od 30. maja do 2. juna u Donjem gradu Beogradske tvrđave. Zabeležili smo zanimljive primerke dvotočkaša, a sa bajkerima smo se družili pre početka defilea, u subotu 1. juna. Pogledajte zanimljive fotografije.

 Oko dvesta bajkera je prodefilovalo Beogradom vozeći se od kampa na Kalemegdanu do Avale. Najveću pažnju privukla su vozila marke Harley Davidson.

Harley Davidson, Foto: Tijana Janković
Harley Davidson, Foto: Tijana Janković

Pre početka defilea, družili smo se s ljubiteljima dvotočkaša, koji su nam, potput pravih domaćina, pokazali bajkerski kamp.

Bajkeri su avanturisti ali i pravi zaljubljenici u prirodu, kako to kaže jedan od njih, Peđa “Black rider”. Naš sagovornik upoznao je Srbiju putujući motorom marke Suzuki (800 kubika). Da su Rock ‘n’ Roll i motociklizam nerazdvojivi potvrdio nam je i Peđa, rekavši da je sa svojom porodicom, sa suprugom i ćerkom,  dolazio na koncerte koji su se održavali tokom Bike Rock Festivala.

“Svaka čast Harley-u, ali to je za mali broj ljudi koji to sebi mogu da priušte”, odgovorio je Peđa “Black Rider” na naše pitanje da li planira da postane vlasnik Harley Davidson-a.

 Neki od izloženih primeraka Harley-ja, koji su rađeni po porudžbini, koštaju čak 50 000 €.

Posebnu pažnju nam je privukla Honda “Gold Wing” u ljubičastoj, kameleon boji, vlasnika Peđe “Z 1000”.

 Veoma je zanimljiva boja ovog motora. Ona se menja poput kameleona od ljubičaste do crne, u zavisnosti od svetlosnih uslova.

Honda Gold Wing, Foto: Tijana Janković
Honda Gold Wing, Foto: Tijana Janković

Peđa “Z 1000” je došao iz Austrije samo da bi prisustvovao Bike Rock Festu. Svoj smeštaj, uprkos kiši, našao je u kampu. Poput pravog domaćina, razgovarao je sa nama i pokazao nam ceo prostor Festivala.

Ovaj motorista najviše voli da putuje sam. Do Beograda ga je “pratio” led, a povodom Festivala, je rekao: “S obzirom da je ovo prvi Bike Rock Fest, trebaće mu malo vreme da se razvije, kao što je to bio slučaj i sa Exitom. Sinoć je bila dobra svirka (u petak veče). Domaćini su jako dobri i meni se sviđa.”

Foto: Tijana Janković // Miss Stills Photography