posle raskida fejsbuk 188

Posle raskida, Fejsbuk

Nakon raskida agonija se nastavlja

Mnogima posle raskida ne ostaje ništa drugo do Fejsbuka – iluzije da su i dalje u kontaktu s bivšim partnerom. Ako i dalje pratite nekadašnju ljubav na društvenim mrežama, onda samo sebi otežavate da prebolite raskid.

Raskid ume da nas proganja poput noćne more. Rečenice, kojima nam je partner dao do znanja da nas više ne voli i ne želi u svom životu, neprestano nam se ponavljaju u glavi. Fokusirani smo jedino na to koliko nam je loše.

Ipak, vreme emotivnog oporavka, kada se otresemo tužnih mislil i kada prebolimo staru ljubav, dođe brže nego što očekujemo. U ovom procesu isceljenja, Fejsbuk nam samo odmaže, odnosno, “zloupotreba” društvenih mreža slomljenom srcu nanosi još veći bol.

Ako smo prekinuli romatičnu vezu, onda to ne znači da moramo da ukinemo i svaki kontak s bivšim partnerom. Ipak, nije dobro ni da pomno pratimo njegove-njene akcije na društvenim mrežama. To nam samo šteti, jer kako je objavljeno u članku Sajberpsihologije, ukoliko osoba nakon raskida nastavi da prati bivšu ljubav na Fejsbuku to će uticati nepovoljno po njeno emotivno isceljenje i povratak normalnom načinu života.

Da li je našao neku novu? Da li izgleda srećnije kada je bez mene? Ko je ovaj novi prijatelj među njenim kontaktima? Da li me je lagala? Da li me je prebolela? Koja mu je ova nafrakana? – pitanja su koja muče mnoge, a na koja nije lako dati odgovor, a društvene mreže ih još više rasplamsavaju. Tako, vrlo često, dolazimo i do pogrešnih zaključaka, što nas rastužuje, razljućuje i ne da nam mira.

Najbolje je da ne “špijuniramo” bivšu ljubav, već da damo sebi i njoj oduška. Ako je kraj, kraj je. Ako nije, i to ćete saznati.

Veoma je bitno da u posle-raskidnom periodu ne cenzurišemo sebe, u smislu da ne stavljamo slike iz provoda zbog bojazni da ćemo nekog povrediti.

Život ide dalje, kako stvarni tako i virtuelni. Nastavite sa svojom pričom, radite na sebi, gradite neke nove uspomene, a ne gledajte samo u profil svoje nekadašnje ljubavi, jer vam to neće dati odgovore koje priželjkujete, već će vam samo nanositi nepotrebnu bol.

Ambro/FreeDigitalPhotos.net