Nestle priznanje

Nestlé Srbija je dobila još jedno važno priznanje za brigu o zajednici 

Na ovogodišnjem CSR&ESG Forumu koji organizuju Forum za odgovorno poslovanje i Koalicija za dobročinstvo, Nestlé Srbija je po treći put zaredom dobio priznanje za doniranje hrane najugroženijima i doprinos borbi protiv siromaštva u 2023. godini. 

Ispravnim skladištenjem i logistikom kompanija Nestlé čuva bezbednost proizvoda koja je primarna, minimalizuje bacanje hrane i dodatno zagađenje vazduha, a što je najvažnije – pomaže onima kojima je to najpotrebnije. U ovoj godini, Nestlé Srbija je, u saradnji sa bankama hrane donirala 27 tona hrane u vrednosti od oko 35 miliona dinara a sve sa ciljem da pomogne najugroženijim članovima društva. 

„Velika nam je čast što smo treću godinu zaredom nagrađeni za doprinos borbi protiv siromaštva i podršku lokalnoj zajednici u kojoj živimo i radimo. U Nestlé-u verujemo da kompanije imaju odgovornost da pozitivno utiču na društvo, između ostalog i kroz aktivno suočavanje sa globalnim izazovima. Posvećeni smo našoj misiji stvaranja održive budućnosti i odgovornom upravljanju viškovima hrane. Priznanja su potvrda te posvećenosti i dodatna inspiracija da nastavimo da pravimo razliku u životima onih kojima je pomoć najpotrebnija“, rekla je Dragana Bešić, vođa korporativnih poslova u Nestlé Srbija.