action 2277292 1280

Kompanije koje „vole“ svoje zaposlene

Svaki posvećen, vredan i lojalan radnik je san svake kompanije. A šta je san svakog zaposlenog radnika? Dobre kolege, još bolja plata i sjajna atmosfera je nešto što će svaki drugi pojedinac da ispali kao jednu od želja a da li i u kojoj meri postoje kompanije koje fino tretiraju svoje zaposlene, možete da otkrijete u sledećim redovima.

Prema poslednjim istraživanjima jednog od najpoznatijih sajtova za zapošljavanje Indeed, naučni tim za analizu podataka analizirao oko petnaest miliona izveštaja od strane zaposlenih radnika iz različitih kompanija.

Cilj prikupljanja podataka bio je da se otkrije koje su kompanije najbolje tretirale svoje radnike. Zanimljiv je podatak da su za najbolje kompanije proglašene one koje se bave unapređenjem i razvojem tehnologije, kao što je na primer Facebook i Google, zatim poslovi koji imaju veze u avionskoj industriji i kao odličan primer se pokazao Southwest Airlines. Na trećem mestu su rangirane kompanije koje se bave energetikom.

Zaposleni u navednim granama su svoja radna mesta opisali kao veoma inspirativna, ističući koliko im je važna poslovna etika i kultura kompanije u kojoj rade. Dobre kompanije imaju sjajne lidere, primamljive beneficije i veoma konkurentne i zadovoljavajuće plate.

Ako ste se pitali koje su to kompanije, u kojima je milina započeti svaki radni ponedeljak, verujemo da će vam imena zvučati poznato: The Walt Disney company, Apple, Nike, JetBlue Airways Corporation. Na prvom mestu se našla kompanija Salesforce, vodeća svetska kompanija iz oblasti CRM-a, sistema za upravljanje kupcima.

foto: pixabay.com