rođendan

Rođendan – dan koji baš svi volimo!

Svako ima dan na koji se oseća posebno. Rođendan, i kada tvrdimo da nam je nebitan, doživljavamo kao veliku radost.

Tog dana obasipaju nas pažnjom, govore nam da nas vole i raduju nam se. Javljaju nam se ljudi koje nismo u prilici da vidimo svakog dana, pa ni svake godine. Okolina voli da bude u našoj blizini, jer emitujemo sreću. Zapravo u pitanju je naš Um. Njega uvek otvaraju lepe stvari, prijatni događaji, a tada smo na vrhuncu snage.

Iako je slavljenikova naredba da mu ne poklanjate ništa, često iskrena, on ipak voli da dobije sitnicu. Ali ono što jeste najvažnije to je da ste ga se setili i uputili mu reči koje govore da mu želite uspeh na svim poljima. Pesma, čestitka, knjiga, je ono što će ga posebno obradovati. Nema ničeg lepšeg nego da pročita, čuje koliko je voljen i poseban, šta vam zapravo znači.

Svaki dan trebalo bi da govorimo ljudima da ih volimo. Ipak , to nije tako. Krivi smo mi, ali i nametnut način života. Nedovoljno vremena čak i za sebe onemogućava nam da se posvetimo drugima u dovoljnoj meri. Ipak, trudite se da svojim voljenima posvetite pažnju, provedete lep dan sa njima, pa i onda kada im nije Rođendan.

Ukoliko ste u vezi ili braku, ne ignorišite taj datum, jer je važan. To je dan kada je vaša druga polovina došla na svet. Radujte se zajedno sa njom i ukažite na to koliko vam je bitno njeno postojanje. U prijateljstvu, takođe, budite pažljivi, jer ste na taj dan dobili nekoga bez koga vaš život ne bi bio toliko dragocen.

Iako vam „rođendanac“ neće prebaciti ukoliko ste ga zaboravili, budite sigurni da ste ga duboko u srcu ražalostili. Naravno, on se neće naljutiti zbog toga, ali će, sigurno, bar delić dana da propati.

Šta god govorili, osetljivi smo na ovaj dan. Nema onoga ko se tad ne oseća jedinstveno. Zato i kada odbijaju, obradujte slavljenike lepim željama, osmehom i pažnjom.

Na Rođendan niko ne bi trebalo da radi, već samo da prima čestitke i uživa u sebi i najbližima. Neki jednostavno vole da ga provedu potpuno sami, ne radeći ništa, misleći o svom životu i to nije ništa čudno, niti manje srećno. Sigurno je da se i oni osećaju jedinstveno i radosno.

Nema razloga da izbegavate ovaj dan, da mu smanjujete značaj. Neka to bude Vaš najveći praznik, dan kada ste udahnuli život i usrećili mnoge. Čuvajte sebe i uživajte u svakom pa i u t(v)om danu!

Foto: freedigitalphotos.net