image 0 02 04 5

Obezbeđen po jedan obrok dnevno za decu iz Svratišta

Kompanija Don don, lider u proizvodnji hleba i pekarskih proizvoda produžio je ugovor o donaciji sa Svratištem Beograd, pa je tako i ova godina započeta prvom isporukom peciva. Zahvaljujući tome, više od 250 dece koja dolaze na dve lokacije Svratišta za decu Beograd, narednih godinu dana neće morati da razmišljaju o dnevnoj užini i doručku.

„Zbog velikog broja dece koja na dnevnom nivou posećuju Svratište, pogotovo tokom zimskog perioda, naše potrebe za hranom su uvek iznad onoga što smo u mogućnosti da sami obezbedimo. A u takvoj situaciji mnogo znači kada svakog meseca možete da računate na određene količine hrane, jer znate da niko od mališana neće ostati gladan. Osim toga, zimi nam je uvek neophodna toplija obuća i jakne za devojčice i dečake, pa pozivam sve sugrađane koji su u mogućnosti i žele da doniraju garderobu, to i učine – izjavila je Jasna Bratičević, koordinatorka Svratišta za decu sa ulice Beograd.

„Svi znamo koliko je ljubavi, brige i zaštite potrebno da bi deca rasla i bila srećna. A velika je stvar kada možete da pomognete da nečije detinjstvo bude makar malo bolje i srećnije. Svratište smo prvi put donirali 2016. godine, a vrlo brzo nakon prve posete odlučili smo da nastavimo saranju na duže staze. I narednih godinu dana, svako dete iz Svratišta imaće užinu ili obrok kada se vrati iz škole“ – poručili su iz Don dona.

Osnovni razlog boravka dece na ulici je ekstremno siromaštvo. U Svratište dolaze deca starosti do 15 godina i za njih je ulica postala dom i/ili izvor prihoda. To su deca koja nisu adekvatno zaštićena od strane odrasle zrele osobe. Svratište postoji na dve lokacije (Zvezdara i Novi Beograd) i jedino je mesto u Beogradu u koje deca koja su uključena u život i rad na ulici mogu da dođu kada su bolesna ili uplašena, okupaju se, ručaju, ali i provedu struktuisano vreme, edukuju se i dobiju podršku u sticanju osnovnih životnih veština, te učestvuju u različitim kreativnim i edukativnim aktivnostima.

U okviru svog društveno odgovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi u Beogradu, ali i u svim lokalnim sredinama u kojima posluje. Svoju misiju da donira različite ustanove Don don će nastaviti da sprovodi i u narednom periodu.