paper 3042645 1280

Novogodišnje odluke koje (najčešće) ostvarujemo

Novogodišnje odluke nam služe da se usredsredimo na sebe i svoje ciljeve u budućnosti. I nekako kao po nekom prihvaćenom pravilnu, postoje one kojih se odreknemo gotovo na sredini meseca januara ali isto tako nekih odluka se čvrsto držimo baš poput makarona zalepljenog za šerpu – ne puštamo. Otkrijte koje odluke (najčešće) ostvarujemo sa početka januara.

Vodimo računa o kilogramima

Prema istraživanjima, koja su sprovedena u Americi, preko devedeset posto Amerikanaca donosi odluku, koja se tiče njihovog zdravlja a to je gubitak suvišnih kilograma od Nove godine. I pogodite šta? Većina njih se pridržava svoje odluke. Čak oko četrdeset posto njih je izjavilo da bi se osećalo baš loše kada bi omanuli u odluci da stešu svoju liniju. Prema nekoj statistici, najveći broj novih članova u fitnes klubove i teretane je upravo period posle praznika i gozbe.

Uređenje i doterivanje životnog prostora

U slučaju da je vašem domu neophodno jedno doterivanje i dobro šminkanje, bilo da želite da obnovite nameštaj, okrečite zidove ili jednostavno osvežite prostorije interesantnim detaljima, januar mesec je idealan da se takva odluka donese. Uglavnom svi pravimo plan i negde krajem januara zaista krećemo u realizaciju. Profesionalci savetuju da se sa ulepšavanjem prostorija krene od kuhinje. Ja sam krenula od uređenja dnevne sobe ali bitno je imati plan kojeg se držimo, zar ne?

Kasica-prasica ne presušuje

Januar je najbolji mesec da se baci na papir budžet za tekuću godinu. Pod organizacijom budžeta mislimo na veće izdatke poput letovanja, zimovanja, registracije vozila, trošak za hitne slučajeve ( neplanirani gosti iz inostranstva, kupovina skupih poklona, svadbe, krštenja). Baš na početku meseca više razmišljamo o svojim troškovnim navikama i tome kako i gde bismo mogli da uštedimo, kako bismo ove godine svakog meseca otišli na vikend van grada, recimo.

foto: pixabay.com