ID 10029569

Zajedničko gledanje filmova ojačava vezu

Savremeni život nam diktira brz tempo, koji moramo da ispratimo kako bismo ostali uključeni u dešavanja oko nas. Ovo se posebno tiče poslovnog polja pojedinaca ali isto tako zahvata i ono ljubavno. A šta ćemo kada nam zafali romantike? Otkrijte da li samo romantična večera i sveće jačaju ljubav.

Miris kiše, čokolada na dar, večernja šetnja ili romantično putovanje sigurno doprinose da se parovi osete posebno u tim zajedničkim trenucima. Međutim, provedena noć na kauču u dnevnoj sobi sa čašom piva, neslanim kikirikijem i Kevinom Spejsijem na ekranu imaju pozitivan uticaj na ljubavnu vezu.

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena na Univerzitetu Aberdin u Velikoj Britaniji, zajedničko gledanje filmova i serija čini da parovi budu srećniji i posvećeniji jedno drugome. Recimo, rešili ste da zajedno gledate seriju „House of cards“ sa Kevin Spejsijem i Robin Rajt u glavnim ulogama. Psiholozi objašnjavaju da, zajedničko gledanje junaka čini da se poistovećuju sa junacima i misle o njima kao da su im prijatelji na neki način. Parovi će komentarisati, simpatisati i saosećati se sa glavnim junacima. Zajedno će se smejati, plašiti ili iščekivati sledeći potez junaka. Bitno je da oboje vole istu seriju.

LookerWeekly magazin Oktobarski salon 2022 baner

Čitanje iste knjige i razmenjivanje mišljenja i zapažanja između sebe, takođe može biti značajno u negovanju bliskosti i jačanja odnosa sa dragom osobom.

Ali, trebalo bi imati i granicu a to znači da nema potrebe da provedete pet sati ispred tv-a. Ograničite se na jednu epizodu uveče i svi zadovoljni, bliski i u ljubavi!