ID 10029569

Zajedničko gledanje filmova ojačava vezu

Savremeni život nam diktira brz tempo, koji moramo da ispratimo kako bismo ostali uključeni u dešavanja oko nas. Ovo se posebno tiče poslovnog polja pojedinaca ali isto tako zahvata i ono ljubavno. A šta ćemo kada nam zafali romantike? Otkrijte da li samo romantična večera i sveće jačaju ljubav.

Miris kiše, čokolada na dar, večernja šetnja ili romantično putovanje sigurno doprinose da se parovi osete posebno u tim zajedničkim trenucima. Međutim, provedena noć na kauču u dnevnoj sobi sa čašom piva, neslanim kikirikijem i Kevinom Spejsijem na ekranu imaju pozitivan uticaj na ljubavnu vezu.

Prema poslednjim istraživanjima, koja su sprovedena na Univerzitetu Aberdin u Velikoj Britaniji, zajedničko gledanje filmova i serija čini da parovi budu srećniji i posvećeniji jedno drugome. Recimo, rešili ste da zajedno gledate seriju „House of cards“ sa Kevin Spejsijem i Robin Rajt u glavnim ulogama. Psiholozi objašnjavaju da, zajedničko gledanje junaka čini da se poistovećuju sa junacima i misle o njima kao da su im prijatelji na neki način. Parovi će komentarisati, simpatisati i saosećati se sa glavnim junacima. Zajedno će se smejati, plašiti ili iščekivati sledeći potez junaka. Bitno je da oboje vole istu seriju.

Čitanje iste knjige i razmenjivanje mišljenja i zapažanja između sebe, takođe može biti značajno u negovanju bliskosti i jačanja odnosa sa dragom osobom.

Ali, trebalo bi imati i granicu a to znači da nema potrebe da provedete pet sati ispred tv-a. Ograničite se na jednu epizodu uveče i svi zadovoljni, bliski i u ljubavi!