Sekund 2

Sekund i 35 stotinki

U ponedeljak, 4. novembra od 20 časova u sali Amerikana Doma omladine Art Lignum odigraće predstavu „Sekund i 35 stotinki“, rađenu po tekstu Nebojše Romčevića, dramskog pisca i profesora Istorije jugoslovenskog pozorišta, na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.
Ulaznice se mogu kupiti na EVENTIM prodajnim mestma, po pristupačnoj ceni od  200 dinara. Svi učenici uz đačku knjižicu mogu ostvartiti popust od 50%, jer je u prodaji 50 ulaznica po ceni od 100 dinara.
Beogradsko amatersko pozoriste Art Lignum razvilo se iz dramske sekcije Tehničke škole „Drvo art“. U oktobru 2008. godine na čelo dramske sekcije dolazi prof. srpskog jezika i književnosti, Nataša Radonjić i na sebe preuzima rad sa talentovanim učenicima. U februaru 2011. su primljeni u Savez amaterskih pozorišta, čime zvanično nestaje naziv ‘dramska sekcija’ i uigran tim počinje da nastupa pod imenom ‘Art lignum’.
U predstavi „Sekund i 35 stotinki“ životne sudbine glavnih junaka prepliću se kroz hodnike vremena i pričaju o onome o čemu su maštali (12 godina), šta su mogli da budu (25 godina) i o onome šta su na kraju postali (55 godina). O izboru ovog savremenog dramskog dela i njegovoj postavci razgovarali smo sa profesorkom Natašom Radonjić, koja potpisuje režiju i izbor muzike.
Do kraja meseca, u okviru programa Pozorište ponedeljkom, publiku u Domu omladine očekuju i predstave „Snježan i sedam patuljica“, 11. novembra, u izvođenju pozorišne radionice DD, PBŠ “DIMITRIJE DAVIDOVIĆ”, te „Zini da ti kažem“ studija glume „Dve besne gliste“, koja je na programu 18. novembra.