a star is born

Kultni muzički filmovi u DKSG-u

Tokom novembra u Domu kulture Studentski grad u okviru dva ciklusa, istorijskog Muzika na filmu i aktuelnog Savremeni muzički dokumentarci, biće prikazano šest kultnih filmova sa početkom od 20h.

Rok opera grupe Who pod nazivom “Tomi” u režiji Kena Rasela (1975) na programu je danas, “Zvezda je rođena” sa Krisom Kristofersonom i Barbrarom Strejsand u režiji Frenka Piersona (1976) biće prikazan u utorak 5.11. i “Priča o Badiju Holiju”, Stiva Reša (1978) u utorak, 12.11.

Paraleno će teći program savremenih muzičkih dokumentarnih filmova, gde će gledaoci imati priliku da u četvrtak, 7.11. pogledaju ovogodišnjeg dobitnika oskara za najbolji dokumentarni film “U potrazi za Šugar Menom”, neverovatnu priču o Siksto Rodrigezu, jednom od najvećih rok ikona 70-tih godina koji to nije postao, zatim u utorak, 19.11. najsveobuhvatniji dokumentarni film o Bobu Marliju koji je Kevin Mekdonald snimio uz podršku Marlijeve porodice.

Na kraju sledi beogradska premijera najboljeg ovogodišnjeg muzičkog dokumentarca sa naših prostora, pobednika DORF festa u Vinkovcima, film “Slučaj Sexa, kako smo ušli u Evropu” autorke Ines Pletikos, koji rekonstruiše životne priče članova kultne zagrebačke dark noise grupe SexA, u četvrtak, 28. novembra.