aplauz za krivu reku

pOsetite JDP: Aplauz za Krivu Reku

Posle veoma uspešne kampanje „Drama u taksiju”, stiže novi viralni video proistekao iz koncepta koji simboliše slogan Jugoslovenskog dramskog pozorišta „pOsetite JDP”  kojim se  naglašava emocionalni doživljaj koji pozorišni čin nudi posetiocima.

Ponovo želimo da pošaljemo poruku da je pozorište kulturni prostor za sve. Ovoga puta, novu pozorišnu publiku pronašli smo u selu koje se nalazi na obroncima Kopaonika. Pedeset stanovnika Krive Reke, koji nikada nisu bili u Beogradu, niti u pozorištu, došli su u Jugoslovensko dramsko pozorište da bi gledali Molijerovog “Uobraženog bolesnika” u režiji Jagoša Markovića. Bio je to nezaboravan doživljaj koji će se u ovom malom srpskom selu još dugo prepričavati.

Direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović kaže: Poseta Jugoslovenskom dramskom pozorištu za stanovnike sela Kriva Reka bila je neočekivano iskustvo. Većina je izrazila želju da ponovo poseti pozorište a samo jedno pozorišno iskustvo možda otvara vrata budućem kulturnom životu srpskih sela. Ovom akcijom želeli smo i da skrenemo pažnju na tehničku nemogućnost da se produkciono zahtevne predstave prikazuju široj publici u Srbiji. Sprsko selo zaslužuje pažnju i aplauz za interesovanje i otvorenost za nova kulturna iskustva.

Sigurni smo da je ovom akcijom pridobijena nova, verna Krivorečka publika koja će svaku sledeću šansu neposrednog susreta sa umetnošću željno i zahvalno ugrabiti.

Kako je izgledala prva poseta Krivorečana jednom pozorištu i kakvi su njihovi utisci o odgledanoj predstavi možete pogledati: