Anka Gaćeša Iva Stefanović Anja Alač

Mjuzikl Ljubav i moda

U svojoj 20. sezoni Opera i teatar MADLENIANUM u saradnji sa produkcijom KAKO VAM DRAGO izvodi mjuzikl LJUBAV I MODA u nedelju 15. oktobra u 19.30 na Velikoj sceni. Predstava Ljubav i moda, sva u nežnim melodijama i pastelnim tonovima, osim nostalgije za nekim jednostavnijim vremenima nudi i nadu da se oni najvredniji delići tih vremena i danas mogu dotaći.

Mjuzikl Ljubav i moda, nastao po motivima istoimenog hit filma Ljubomira Radičevića i Nenada Jovičića iz šezdesetih godina prošlog veka, nije samo šareni spektakl sa veselim retro pesmama. To je priča o entuzijazmu i optimizmu, podsećanje na neke osnovne etičke i emocionalne vrednosti koje su danas uglavnom u drugom planu.

U ovoj sezoni u ulozi Sonje se pojavljuje Iva Stefanović, Cica je Anka Gaćeša, a Lucija Anja Alač. Pored njih igraju i: Katarina Gojković, Branislav Tomašević, Nebojša Milovanović, Tamara Aleksić, Stevan Piale, Andrija Daničić i Tatjana Dimitrijević.

Pored pomenutih glumaca, na sceni će biti i pevači: Dušan Šarenac, Tijana Ranđelović i Maja Živković, kao i baletski igrači Neda Popović, Helena Petrović, Dunja Stanković, Irena Maksimović, Nemanja Pražić, Goran Vidaić, Nemanja Naumoski i Sava Vidicki.

U projektu su angažovani muzičari Luka Jovičić (bubanj), Milovan Paunović (klavir), Miladin Stojković (kontrabas), Pavle Popov (gitara), Nikola Mirosavić (truba), Saška Veljković (trombon), Ivan Teofilović (tenor saksofon) i Andrija Daničić (alt saksofon).

Ispred produkcije KAKO VAM DRAGO  stoji producent koji je istovremeno i nosilac jedne od glavnih uloga Andrija Daničić.

Instruktor pevanja na projektu je Branislava Podrumac.

Na čelu dve suparničke modne kuće posleratnog Beograda, Jugošika i Jugomode, nalaze se bivši supružnici – Direktor i Direktorka. Njihovo rivalstvo podstiče ta dva mlada i smela preduzeća da napreduju, ali i da svi zaposleni neizmerno pate zbog njihovog sukoba, borbi i smicalica. Ono što niko ne zna jeste da u osnovi tog sukoba stoji Rođak, namazani muljator spreman na sve kako bi obe firme uništio i osnovao sopstvenu – svoj jedinstveni Jugoštep.

Ono što, s druge strane, Rođak ne zna jeste da se između Sonje, Direktorkine i Direktorove kćerke i Bore, Jugošikovog glavnog dizajnera rađa ljubav. Taj momenat neplaniranog izliva emocija poremetiće sve planove ove dve modne kuće i svih koji tu rade, značajno će promeniti planove za konkurentske modne revije i, iznad svega, dodatno otežati Rođaku da izvrši svoj pakleni naum.

 

LookerWeekly magazin Bitef 2022 baner

Tekst: Staša Koprivica

Reditelj: Aleksandar Nikolić

Koreografi: Anka Gaćeša i Mirela Božić Jovanović

Scenograf: Milica Stanković

Dizajn revijskih haljina: Vladimir Nićiforović

Kostimografi: Vladana Veljković, Marija Nikolić i Maja Živković

Dizajn svetla: Srđan Jovanović

Asistent scenografa: Anja Radović  
Asistenti režije: Filipa Daničić, Jovana Ikonić

Foto: Suzana Sarić