SKRB3092
foto: Zoran Škrbić

MADLENIANUM: VESELO I RAZIGRANO ZA POČETAK SEZONE

“Posle duge letnje pauze započinjemo sezonu sa poklonima i najlepšim željama za uspehom našim školarcima, studentima, poslovnom svetu, umetnicima i kolegama. Naši posetioci su navikli da im svakog poslednjeg petka u mesecu darujemo popuste za programe sa našeg repertoara, sada smo odlučili da prvog petka, tj. 1. septembra organizujemo Happy Day i time vam poželimo srećan početak”, navodi se u saopštenju Opere i teatra Madlenianum, povodom početka nove sezone, koje prenosimo u celosti:

SEZONU 2023/2024 počinjemo sa pogledom “iza scene”. Navikli ste da naše predstave gledate u punom sjaju, ali kako dolazi do te magije zvane TEATAR i ko je čarobnjak koji stvara čaroliju pogledajte u vašem omiljenom programu SVETLOSTI POZORNICE, sa kojim otvaramo sezonu 22. septembra u 19.30 časova.

Svetlosti pozornice je zamišljeno kao pozorište u pozorištu, odnosno predstava u predstavi i kao generalna proba pred premijerno prikazivanje, a muzičke numere prikazuju najlepše arije, duete, muzička intermeca i songove koji su izvođeni na našoj sceni od nastanka ove Kuće. Kroz rafinirane tekstove i dijaloge, prikazuje se i mali osvrt na istorijat Madlenianuma, a sve to prikazano kroz muzička ostvarenja umetnika koji su i inače nosioci muzičkog repertoara Pozorišta – Branislava Podrumac, Mina Gligorić, Vasa Stajkić i Dušan Svilar, uz vrhunsku saradnju gudačkog kvarteta Habanera i pijanista Milivoja Veljića i Dragane Anđelić Bunjac.

Nastalo u otežanim uslovima za vreme pandemije, posle premijernog izvođenja za Dan Madlenianuma 2021. godine, uz sve peripetije, ali uz veliki entuzijazam svih aktera i sjajnu saradnju sa rediteljem koncerta Robertom Boškovićem i dramaturgom Igorom Weidlichom, napravili smo koncertnu predstavu za koju su i publika i mediji i stručna kritika bili nepodeljeni – da je ovo veče za uživanje, pamćenje i razonodu i da ovakav program mora pronaći mesto na redovnom repertoaru Madlenianuma.

Poslušali smo i publiku i kritiku! Nakon nekoliko izvođenja u sezoni 2020/2021. kao i nekoliko gostovanja ovog programa u gradovima širom Srbije, ponovo se nalazi pred našom publikom – u redovnom repertoaru. I kako drugačije, vraćamo je uz “sjaj zvezda”, a kao posebnu poslasticu od ove sezone u ovoj predstavi je Vasa Stajkić, proslavljeni bariton i solista Srpskog narodnog pozorišta, koji nosi muzički repertoar naše kuće, ulogama poput Kneza Danila (Vesela udovica), Žozea (Pariski život), Don Đovanija (istoimene Mocartove opera) i Silvija (Pajaci).