zombi pozivnica1 e1407964903385

Jeste li videli Zombija?

Premijera predstave Jeste li videli Zombija?, autorke Dragane Bulut,  biće održana u petak, 21. juna od 20h u Bitef teatru.

„Nema razloga za strah. Preživljavanje je ključna reč koju treba zapamtiti. Znanje je deo borbe za preživljavanje; ostalo mora poteći od vas samih. Od vas zavisi da li ćete skončati u pasivnom prihvatanju ili ustati i viknuti: “Ja neću biti žrtva! Ja ću preživeti.” Izbor je vaš. Stoga – pokrijte prozore, zabarikadirajte vrata, spremite zalihe vode i hrane, radio, bateriju, alat, prvu pomoć, odeću, posteljinu, mapu, važne dokumente, keš i ostale potrepštine koje vam mogu trebati prvih par dana dok ne pronadjete skrovište. Pošto ste napravili svoj komplet za prvu pomoć, organizujte se u grupe i napravite plan za slučaj napada. Prepoznajte vrste opasnosti koje su moguće u vašem području. Napravite popis lokalnih kontakata kao što su policija, vatrogasci i lokalni interventni tim. Pažljivo isplanirajte put evakuacije. Planirajte kuda ćete otići – i to u više pravaca. Tako ste uvek u prednosti i, u tom slučaju, oni nemaju nikakve šanse“.

Autorka Dragana Bulut radi u polju savremenog plesa i koreografije.  Trenutno živi u Berlinu, gde je diplomirala na master studijama odseka Solo/Dance/Authorship, u Centru za ples (HZT) na Univerzitetu umetnosti u Berlinu.

Umetnička saradnja: Ljiljana Tasić, Ana Monteiro

Dramaturgija: Ana Vujanović

Produkcija: Stanica Servis za savremeni ples Beograd, Nomad Dance Academy, Jardin d’Europe, Bitef teatar -podržan od strane Programa Kultura 2007-2013 i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.