Don Zuan 31 foto Nenad Petrovic

Don Žuan u JDP-u

Predstava “Don Žuan”, Žan-Batista Poklena Molijera, u režiji Gorčina Stojanovića, biće premijerno izvedena u nedelju, 26. februara u 20h na Sceni „Ljuba Tadić“.

Don Žuan je jedna od najvećih Molijerovih tragikomedija. Drama iz zlatnog doba evropskog pozorišta, prvi put je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a u postavci reditelja eruditskeumešnosti, Gorčina Stojanovića.

Ova barokna priča zasnovana je na legendarnom liku zavodnika Don Žuana, libertina koji izaziva celi svet, i onostrano. To je raskošna priča o avanturama gospodina hulje Don Žuana kojga igra Vojin Ćetković i njegovog ništa manje zanimljivog vernog saputnika Zganarela (lik koji je Molijer pisao za sebe i kog je rado igrao), koga tumači Sergej Trifunović.

Don Zuan 34 foto Nenad Petrovic

U izvrsnom ansamblu su i Anđelika Simić, Vojislav Brajović, Marko Baćović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Goran Daničić, Jovana Gavrilović, Slobodan Tešić i dve umetnice izrazite individualnosti – Sonja Vukićević, baletska umetnica i koreograf (igra Vreme) i sopran Katarina Jovanović, jedan od najlepših i najekspresivnijih glasova evropske scene (igra Pakao).

Don Zuan 35 foto Nenad Petrovic

U predstavi igraju: Vojin Ćetković, Sergej Trifunović, Vojislav Brajović, Anđelika Simić, Marko Baćović, Goran Daničić, Jovana Gavrilović, Dubravko Jovanović, Milica Janevski, Slobodan Tešić, Sonja Vukićević i Katarina Jovanović.