PMZ4427
Piplfoks, Dadov.

Dadov premijera: Kapetan Džon PiplfoksNa sceni Omladinskog pozorišta Dadov (Desanke Maksimović 6a) u četvrtak, 14. i petak, 15. decembara sa početkom od 20 časova održaće se premijera predstave KAPETN DžON PIPLFOKS. Režiju predstave, koja je rađena po motivima istoimene radio-drame Dušana Radovića, potpisuje Kokan Mladenović, reditelj, profesor univerziteta i nekadašnji umetnički direktor Dadova, koji je uradio i adaptaciju teksta.

“Slavni komad Duška Radovića, kako u originalnoj verziji, tako i u dramatizaciji mog profesora, Miroslava Belovića, predstavlja jedan od najzanimljivijih poziva na pozorišnu igru na našim jezicima.

Vremena su se, naravno, promenila i danas, sa novom generacijom Dadovaca, pokušavamo da se, poput Radovićevog neustrašivog kapetana Piplfoksa, uhvatimo u koštac sa Sedmoglavim čudovištem, sastavljenim od problema našeg doba – ratovima, ekološkom katastrofom, sveprisutnom agresijom, otuđenjem itd.

Da li ćemo se iz te avanture spasavanja sveta vratiti kao pobednici, saznaćete gledajući našu predstavu. U svakom slučaju, mi avanture volimo, a bitaka se ne bojimo, ubeđeni da se borimo na pravoj strani.” Kokan Mladenović

Igraju: članovi ansambla Dadov.

Muziku za predstavu uradio je Marko Grubić, kostime Aleksandra Pecić Mladenović, scenski pokret Milan Gromilić a scenografiju Aleklsandar Bugarski. Pomićnik reditelja je Dragan Subotić, a autor plakata je Danilo Mlađenović.