Zoe Kida foto 4 Nebojsa Babic

ZOE KIDA SE VRAĆA PESMOM „BEJBI“

Nastupoće na ovogodišnjem festivalu „Pesma za Evroviziju”

Singlom „Bejbi” Zoe Kida se zvanično vraća na regionalnu muzičku scenu i najavljuje dugo očekivani solo EP „Žena Dete”. Na ovogodišnjem festivalu „Pesma za Evroviziju” nastupa sa pesmom „Bejbi”. 

U fokusu autentičnog muzičkog storytelling-a Zoe Kide je – Žena, njena zadivljujuća urođena snaga i nežnost, sposobnost da istovremeno bude i žena i dete: tanana – a moćna, krhka – a nepokolebljiva. Žena crpi svoju snagu iz ljubavi, koja ostavlja bez daha, koja je kao more neobuzdana i silovita. „Bejbi” je pulsirajuća rnb balada, uzbudljive gradacije koja budi atmosferu zanosa, strasti, predaje… „Bejbi” je senzualna fantazija o vanvremenskoj ljubavi.

Muzički stil Zoe Kide predstavlja vešt spoj elemenata soul, rnb, funk, pop, afro žanrova i aktuelnih muzičkih trendova i tendencija. Ta svojevrsna muzička eklektika, uz inventivni i upečatljiv modni stajling, ono je po čemu je publika prepoznaje i podržava.

Pesma „Bejbi” je rezultat saradnje Zoe i ekipe “Sumasišavši” – novog beogradskog benda formiranog tokom leta 2021. godine. “Sumasišavši” su iskusni, talentovani muzičari, instrumentalisti, aranžeri i producenti, ali i prijatelji koji godinama uspešno sarađuju na raznovrsnim projektima. Iako neopterećeni konkretnim žanrovskim odrednicima inspiraciju pronalaze u elementima afrobeat-a, neosoul-a, bluz-a, reagge-a.Snažna moć transformacije zvuka i izraza spojila ih je sa Zoe Kidom i njenim solo projektom na kojem trenutno intenzivno rade.

Foto: Nebojša Babić, Studio Orange