na terenu e1442931875188

Telenor Trka preživljavanja

Organizacija Wild Serbia i ove godine organizuje jednu od najvećih avantura u našoj zemlji – „Telenor Trku preživljavanja“. Takmičari će svoje granice testirati u tri kategorije: Opstanak, Avantura i Porodica.

Takmičarima u kategoriji Avantura biće prvi put dozvoljena upotreba mobilinih telefona i interneta, koji će im pomoći da prevaziđu izazove tokom trke. Koristeći Telenor Pametnu mrežu i brzi internet na ruti koja još uvek nije objavljena, učesnici će moći da se orijentišu, pronađu korisne savete, ali i podele svoje doživljaje putem društvenih mreža.

Trka preživljavanja namenjena je svima koji smatraju da su psihički i fizički spremni za taj izazov, koji žele da upoznaju nepristupačne krajeve Srbije i pobegnu od ustaljenog života u gradu. Trka je internacionalnog karaktera, okuplja veliki broj učesnika iz nekoliko zemalja i svake godine se organizuje na različitoj lokaciji u Srbiji.

Tačna lokacija „Telenor Trke preživljavanja“ biće objavljena sedam dana pred početak trke, u petak 25. septembra, na sajtu www.wildserbia.com/adventureraces, gde zainteresovani već danas mogu da pronađu više informacija o trci, kategorijama i načinima na koje mogu da se prijave za učešće. Prijave traju do 25. septembra.

Kategorija Opstanak predstavlja izazov za najspremnije učesnike. Timovi od dva do četiri člana takmičiće se na stazi dugoj preko 60 kilometara, a od opreme će na raspolaganju imati mapu terena, kresivo za paljenje vatre, nož, pola litra vode i odeću koju imaju na sebi.

U kategoriji Avantura, pored izdržljivosti, takmičari će imati priliku da pokažu svoju snalažljivost u traženju hrane i pravljenju skloništa. Staza koju je potrebno preći dužine je do 35 kilometara, a pravila trke i dozvoljena oprema isti su kao za kategoriju Opstanak, uz mogućnost korišćenja pametnih telefona zahvaljujući dobroj pokrivenosti i brzom internetu Telenor Pametne mreže.

U kategoriji Porodica roditelji sa svojom decom mogu da učestvuju u pravoj avanturi namenjenoj deci uzrasta od pet i više godina.

Pobednik trke biće ekipa sa najviše sakupljenih bodova, koji se dobijaju za prolazno vreme utrošeno da se pređe staza, upaljenu vatru, napravljeno sklonište, pribavljenu hranu, kao i uspešno rešene specijalne zadatke. Telenor će dodeliti posebnu nagradu ekipi iz kategorije Avantura, za posebne zadatke gde će biti neophodna upotreba pametnih telefona.