Photo Open Call Copy

#synergy: Otvorena mogućnost za mlade muzičare iz Srbije da nastupaju na značajnim festivalima umetničke muzike

#synergy

Centar beogradskih festivala – CEBEF poziva mlade i neafirmisane muzičare da se prijave na otvoreni poziv za učešće u projektu #synergy (“Šarp sinerdži”), kofinansiranom iz programa Kreativna Evropa (Creative Europe), koji doprinosi umrežavanju i afirmisanju savremene umetničke muzike na Balkanu.

Ovaj projekat realizuju neki od najznačajnijih muzičkih festivala i institucija u regionu, među kojima su Dubrovačke letnje igre, Kotor Art Don Brankovi dani muzike, Ljubljanski festival, Centar beogradskih festivala – CEBEF, Voks Barok (Tirana) i Šopen Piano Fest (Priština).

Umetnici izabrani na osnovu ovog poziva učestvovaće u festivalskoj turneji u leto 2023. godine, koja će obuhvatiti koncerte u svim gradovima-domaćinima festivala koji učestvuju u projektu. Na turneji će se izvoditi nove kompozicije 12 muzičkih stvaralaca iz regiona, nastale u okviru projekta.

Zainteresovani kandidati potrebno je da budu neafirmisani muzički izvođači stariji od 18 godina koji imaju nekoliko godina izvođačkog iskustva.

Konkurs je otvoren za sledeće instrumente i ansamble: violina, viola, violončelo, kontrabas, gitara, flauta, glas, klavir, harmonika, gudački trio (violina, viola i violončelo) i klavirski trio (klavir, violina i violončelo ili klavir, violina i viola).

Rok za prijavu je 31. oktobar 2022. Više informacija dostupno je na sajtovima: www.cebef.rs i https://synergyproject.info.

Projekat „Šarp sinerdži“ ima za cilj da unapredi veštine i poveća kapacitete u oblasti savremene umetničke muzike u ovom delu Evrope.